Projekat „Podrška psihoterapeuta“ ponovo na snazi

Besplatna telefonska linija 19833 za razgovor sa psihoterapeutom ponovo je dostupna građanima Srbije, saopštio je danas Savez društava psihoterapeuta Srbije.

„S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju u zemlji, građani su, prema našim procenama, zabrinutiji nego što su bili u prvoj fazi epidemije. Zbog toga smo, zajedno sa Ministarstvom trgovine turizma i telekomunikacija i Asocijacijom edukativnih praksi, odlučili da ponovo pokrenemo projekat „Podrška psihoterapeuta“, navodi se u saopštenju Saveza.

Iz Saveza poručuju da građani koji se nalaze van teritorije Srbije takođe mogu da potraže pomoć putem sajta savezpsihoterapeuta.org i aplikacije podrskapsihoterapeuta.com koji su dostupni i građanima u Srbiji.

Tokom prve faze projekta koja je trajala od 24. marta do 25. juna, izvršeno je oko 5.000 intervencija, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, telefonska linija koju je obezbedilo Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija, građanima nudi opciju 1 koja se tiče zaštite maloletnika na internetu i opciju 2 predviđenu za razgovor sa psihoterapeutom koja je od danas dostupna svakodnevno od 15 do 21 čas.

„Svi oni koji osećaju psihološke teskobe povodom Korona krize, slobodni su da nam se obrate za pomoć, tu smo za vas“, poručuju iz Saveza.

Related Post