Nagradu Regionalni Biznis partner 2017. za najbolju kompaniju u oblasti proizvodnje i distribucije farmaceutskih proizvoda u regionu, dobila je kompanija PharmaSwiss.

Nagrada je uručena direktoru kompanije PharmaSwiss dr Dejanu Antoniću koji je rekao da je to veliko priznanje s obzirom da su poslovnu izuzetnost kompanije ocenjivali partneri, potrošači i klijenti 13 zemalja regiona.

Kompanija PharmaSwiss je ostvarila odlične poslovne rezultate, kontinuiranim investicijama i inovacijama razvila kvalitetne proizvode i visoko se pozicionirala na tržištu regiona i EU. Sa rastom prodaje od 5,4 miliona dolara bila je najbrže rastuća farmaceutska kompanija u prošloj godini u Srbiji.

“Tržište lekova u Srbiji je prošle godine poraslo za sedam procenata, a PharmaSwiss za 12 procenata. Kompanija ima realan skok proizvodnje od 40% zahvaljujući proizvodnji rastvora za kontaktna sočiva koja je iz Milana prebačena u Beograd, kao i proizvodnji leka Diklofenak Duo za 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope”, istakao je dr Antonić na svečanosti u Crowne Plazi.

On je naglasio da PharmaSwiss u ovoj godini nastavlja sa uvođenjem inovativnih lekova na tržište regiona i planira povećanje proizvodnje za 20%, što će, nada se, otvoriti prostor za nova radna mesta.

“Posebno smo ponosni na saradnju sa Farmaceutskim fakultetom u Beogradu kroz internship program koji predvidja šestomesečnu plaćenu praksu za najbolje studente. Jedina smo farmaceutska kompanija u Srbiji koja ima ovakav projekat i smatramo to našom društvenom odgovornošću”, rekao je direktor PharmaSwissa dr Dejan Antonić.

Regionalna nagrada Business Partner dodjeljuje se već 23. godine sa ciljem da se afirmišu najbolje kompanije i institucije, koje u svom poslovanju neguju dobre poslovne običaje i vode računa o društvenoj zajednici.

Related Post