Oтворен најмодернији производни погон Wienerberger-a

 
Компанија Wienerberger – светски лидер у производњи и продаји грађевинског материјала и инфраструктурних решења, уз присуство званичника и стучне јавности, свечано је отворила најмодернији производни погон у Кањижи. Захваљујући капиталном улагању у вредности од 19 милиона евра за унапређење свих сегмената пословања, компанија Wienerberger повећаће тржишну активност и унапредити кључне параметре свог пословања.   
”Компанија Wienerberger послује у складу са интересом шире друштвене заједнице, на модеран и еколошки начин, што потврђује и жиг Привредне коморе Србије, „Чуваркућа“, која гарантује да су сви производи веома квалитетни, урађени на природан и еколошки начин, домаћим ресурсима“, изјавио је Мирослав Лутовац, саветник председника Привредне коморе Србије.   
Према речима Ивана Вујисића, директора и члана управног одбора компаније Wienerberger, модернизација новог производног погона, која ће висококвалитетној радној категорији омогућити још боље услове за производњу и даљи развој, представља део стратегије раста компаније.  “Висином ове инвестиције компанија још једном потврђује своју жељу за улагањима која ће пословање подићи на још виши ниво и осигурати лидерску позицију у наредних неколико деценија, како на нашем, тако и на иностраним тржиштима. Од момента успешне приватизације фабрике у Кањижи инвестирано је преко 64 милиона евра. Уз модернизацију у сваком делу производње и контролу квалитета која је на највишем светском нивоу, свим улагањима имамо за циљ да у ову годину закорачимо на једном очигледно вишем нивоу у сваком сегменту понуде.” Инвестиција је обухватила модернизацију комплетно новог погона са свим машинама потребним да се производи најквалитетнији и најмодернији цреп на тржишту Европе. Важан аспект ове инвестиције представља одрживост, при чему фабрика испуњава највише стандарде у погледу ефикасности и утицаја на животну средину, што потврђује и Еко знак који производи ове компаније носе већ годинама уназад.   Протекла година је за компанију Wиенербергер била најуспешнија на светском нивоу са скоро четири милијарде евра прихода, а историјски најбоља за Wиенербергер у Србији.  “Експанзија компаније Wienerberger, водеће компаније у грађевинској индустрији, доказ је да је Србија веома интересантна инвестициона локација и као таква од великог значаја за цео регион. Аустријско-српска сарадња је посебно јака у области привреде и трговине, о чему сведочи присуство преко 450 аустријских компанија у Србији“, нагласила је Ерика Теоман – Бреннер, трговинска саветница при Амбасади Аустрије. Компанија Wienerberger континуирано улажући у развој пословања, годинама генерише снажну вредност за локалну економију и заједницу у којој послује. „Општина Кањижа је веома богата природним ресурсима, које треба користити на предузимљив начин, истрајно и храбро, ослањајући се при том на техничке иновације и на друштвено одговорно понашање и пословање. Баш ове особине чине да компанија Wienerberger буде лидер индустријског развоја општине Кањижа.  Фабрика већ више од века постоји у нашем граду и све време је ослонац нашим суграђанима и њиховим породицама. Пословни напредак је важан и за нашу заједницу и верујем да ћемо и у будуће моћи да рачунамо на компанију Wienerberger и њену снагу у развоју наше општине.”, изјавио је Фејстамер Роберт, председник општине Кањижа. Компанија Wienerberger AG је светски лидер у производњи и продаји грађевинског материјала и инфраструктурних решења са седиштем у Бечу. Од 2014. године преузела је компанију Tondach, укључујући и фабрику у Кањижи након чега је наставила да ниже успехе на домаћем и регионалним тржиштима.

Фото: Стефан Станковић

You might be interested in