SVETSKO PRVENSTVO U KUGLANJU

ŠAMPIONI BRANE TITULU !!!

Varaždin je ove godine domaćin ekipnog SP u kuglanju.U konkurenciji  17 zemalja titulu aktuelnog šampiona sveta  u muškoj konkurenciji brani reprezentacije Srbije.

Šampionat je zapravo poceo prošle nedjelje za mladje takmicare,pionire i kadete u obe konkurencije. Ceremonijom svečanog otvaranja održanom sinoć otpočelo je i seniorsko takmičenje u obe konkurencije.

Otvorile su ga naše seniorke i ostvarile prvu pobedu u grupi D.Protivnik ženska seniorska reprezentacije Danske koju su naše seniorke  porazile sa 8:0!!!

 Igrale su: Obrenic 4:0 (583); Santo 3:1 (566); Čikos 4:0 (598 ) Kormanjos 4:0 ( 532) igrale su još Rašković+Lukac 4:0 ( 589) i Ljubenkovic+Frend 3:1 (553)

Odlucio sam se za kombinirani sastav jer sam zeleo da što više njih osete stazu koja je nedavno montirana.igrali smo dobro,većina njih je zadovoljila .Ponovimo li igru i protiv trećeg protivnika u grupi,selekcije Slovačke plasman u četvrtfinale nam je siguran,nije krio zadovoljstvo Mirko Cukvas,trener ekipe.

Naši ŠAMPIONI,muška selekcija igra danas u okviru grupe B ,protivnik takodje selekcija Danske a u  grupi su jos Severna Makedonija i selekcija Češke.

  U iščekivanju radosnih vesti toliko  za ovaj izvještaj jer je takmičenje u početnoj fazi!!

 Oni ce predstavljati Srbiju:

Titulu ekipnog prvaka sveta naša muska selekcija osvojila je pre dve godine u Poljskoj u konkurenciji 16 nacija.

Titulu svetskog šampona na ovom prvenstvu braniče:Baranj Congor,Ernesji Robert,Jevremovic Ilija,Klicaric Bojan,Kovačić Igor,Lončarević Adrijan,Milinković ALeksandar,Tepsa Danijel,Vlajkov Radovan i Zavarko VIlmos.

Selektor je Vojko Pavlović.

Evo i sastava naše ženske ekipe: Olivera Čikos,Ljiljana Frenc,DIjana Kormanjos,Hermina Lukac,Kristina Ljubenkovic,VLadana Obrenic,Jasmina Rašković,Jelena Santo,Brigita Zolnai i Višnja ZIvanovic.

Selektor je Mirko Cukvas.

Izveštava: Rešad M. Šemović Foto: M. Jovanović