Kampanja Obučena za uspeh: “Donirajte odelo za uspeh žene”

Više od 50 komada ženske poslovne odeće  prikupljeno je u okviru kampanje „DONIRAJTE ODELO ZA USPEH ŽENE“ koju je, povodom  Dana žena, prvi put u Srbiji organizovao ogranak svetske organizacije Obučena za uspeh u Beogradu (Dress for success) sa ciljem da pruži ženama podršku pri zapošljavanju i snalaženju u poslovnom ambijentu.

“Pozvali smo kompanije da doniraju poslovnu garderobu ženama iz socijalno – ekonomsko ugroženih i marginalizovanih grupa, kao vid podrške za njihov put ka uspehu. Prve komade odeće, nove ili jednom nošene, poput biznis košulja, sakoa, pantalona, suknji, ešarpi i torbi, donirale su zaposlene žene iz KPMG-a, društva za konsalting i reviziju. Garderoba će se prikupljati ceo mart i akcija je samo početak šestomesečnog programaza ekonomsko osnaživanja žena i poslovnog oblačenja, u koji je uključeno 20 žena”, izjavila je izvršna direktora organizacije Sandra Abramović.

“Sa zadovoljstvom podržavamo ovake projekte, jer osim doniranja garderobe program organizacije obuhvata i edukativne radionice o unapređenju komunikacionih veština, pisanju CV-a, motivacionih pisama, simulaciju intervjua, pripreme za pronalaženje zaposlenja, razvoj socijalnog preduzetništva, itd. Podršku u tome takodje će pružiti konsultatkinje iz KPMG-a sa ciljem dase ženama kojima je potrebna pomoć da uđu ili se vrate u poslovni svet obezbede veštine za napredovanje i ostvarivanje ekonomske nezavisnosti”, izjavila je  menadžerka ljudskih resursa u toj kompaniji Marijana Pavlović, koja je i predsednica Upravnog odbora Globalnog dogovora u Srbiji.

Među ženama koje su se prijavile za program su i one koje nikada nisu radile ili su napravile veliku pauzu i vraćaju se u svet biznisa i potrebno im je osnaživanje. Među njima su i visokoobrazovane, sa čak dva fakulteta, žene srednjeg obrazovanja sa poznavanjem stranih jezika, bivše preduzetnice, domaćice, zaposlene a ekonomski zavisne, samohrane majke, žene žrtve porodičnog nasilja, žene različitog polnog opredeljenja, žene iz marginalizovanih grupa, od 30 do 55 godina.

Program Obučena za uspeh biće sproveden i uopštinama Savski venac i Zvezdara i uključiće i socijalno ugrožene žene sa tih opština.

Organizacija Dress for Success World Wide postoji od 1997. godine, od kadapruža podršku ženama u 158 gradova u 27 zemalja širom sveta i važi za globalnog lidera u ekonomskom osnaživanju, zapošljavanju i poslovnom oblačenju žena.

You might be interested in