Jubilarno 67.Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije

Vazduhoplovni savez Srbije i Aeroklub “Zrenjanin” organizuju 67. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije 21. i 22. avgusta 2021. godine na sportskom aerodromu “Ečka” pored Zrenjanina. Gradonačelnik Zrenjanina gospodin Simo Salapura svečano će otvoriti takmičenje u subotu 21. avgusta  u 12:30 časova.

Nadmetanje najboljih padobranaca iz Srbije i regiona odigraće se u disciplini Skokovi na cilj u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Padobranci će sa visine od 1.000 metara iskakati iz helikoptera i vršiti doskok na elektronski senzor prečnika samo 34 centimetara i sa strogim centrom prečnika od samo 2 centimetra.

Učešće na takmičenju uzeće 7 padobranskih ekipa sa ukupno 40 takmičara. Nadmetaće se: Aeroklub “Zrenjanin” iz Zrenjanina, tim MUP-a Srbije “Delta”, Padobranski klub “Arhistratig” iz Beograda, Aeroklub “Špiro Mugoša” iz Podgorice, Vazduhoplovni klub “Skydive” iz Banja Luke, Padobranska ekipa Vojske Srbije “Nebeske vidre” i Aeroklub “Naša Krila” iz Paraćina.

Takmičarski skokovi održavaće se u subotu 21.avgusta u periodu od 08:00-12:00 i od 15:00-19:00 časova i u nedelju 22. avgusta od 08:00 do 12:00 časova. Dodela sportskih priznanja održaće se na ceremoniji svečanog zatvaranja takmičenja u nedelju 22. avgusta u 14 časova.

Aeroklub “Zrenjanin” poziva sve zainteresovane građane da u subotu i nedelju prate takmičenje iz bašte kluba ljubitelja vazduhoplovstva “Eskadrila” na aerodromu “Ečka” koja se nalazi neposredno pored cilja na koji će padobranci-takmičari vršiti doskok.

Održavanje i organizaciju takmičenja pomogli su Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, kompanija “Gomex”, kompanija “Coca-Cola HBC Srbija”, kompanija “Voda Vrnjci”, dvorac “Kaštel” Ečka, kompanija “Diginet” i kompanija “Bone 023”.

foto: Vazduhoplovni savez Srbije

Related Post