Jubilarna deseta Školica života za mališane u Jaloviku

U mestu Jalovik, Opština Vladimirci, danas je svečano otvorena jubilarna deseta Školica života u okviru Predškolske ustanove„Suncokreti”, zahvaljujući donaciji Novak Đoković Fondacije. Fondacija je uložila 8.000.000 dinara u kompletnu izgradnju i opremanje objekta igračkama i didaktičkim sredstvima, kao i postavku mobilijara za igru u dvorištu. Organizovana je, takođe, i obuka vaspitača i ostalih članova lokalne zajednice koji su usmereni na rad sa decom.

Opština Vladimirci beleži porast broja novorođene dece, što je ujedno bila i dodatna motivacija za rad na ovom projektu. S obzirom na to da su kapaciteti u mestu Jalovik  već bili popunjeni, Fondacija je pre dve godine odlučila da će ovo selopostati bogatije za jedan novi objekat, istakla je Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Fondacije.

Otvaranje desete Školice života za nas ima vrlo jaku simboliku. Ove godine obeležavamo deset godina rada Dzudza Jakovljevici sa ponosom se osvrćemo na sve što je Novak Đoković Fondacija uradila da naša deca imaju bolje uslove za učenje i druženje. Prethodne dve godine smo aktivno radili na izgradnji i opremanju novog objekta u Jaloviku, a zahvaljujući uspešnoj saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave i zajednice uspeli smo da izgradimo jedan novi kutak i kreiramo bezbedan prostor za oko 60 mališana iz ovog mesta, ali i susednih naselja“, rekla jeDžudža Jakovljević.

Direktorka PU “Suncokreti” Zorica Milošević dodala je da je ova ustanova kroz partnerstvo sa Fondacijom u okviru projekta Školice života unapredila svoj rad.

„Obezbedili smo radosno detinjstvo za svu decu i dali im mogućnost za uključivanje u predškolsku ustanovu. Zahvaljujući Fondaciji, ustanova ima nov, savremen, lepo opremljen, prilagođen prostor za decu, u kom će kroz igru sticati svoja prva znanja“, izjavila gospođa Milošević.

Predsednik opštine Vladimirci, Milorad Milinković, istakao je značaj ovog projekta.

Projekat Školice života je veoma značajan za opštinu, jer je na taj način proširena mreža predškolskih ustanova. Selo Jalovik, najveće po površini u Opštini Vladimirci, dobilo je moderan objekat u kome će deca imati iste mogućnosti za sticanje znanja kao i deca koja žive u gradskim sredinama. Opština Vladimirci se zahvaljuje Fondaciji Novak Đoković što je izabrala našu Opštinu i uložila velika novčana sredstva da deca iz ruralnih područja dobiju mogućnost da se adekvatno vaspitaju i obrazuju“, istakao je gospodin Milinković.

Deo sredstava za desetu Školicu života donirala je kompanija JLL.Partner naovomprojektu je CIP Centar za interaktivnu pedagogiju.

Novak Đoković Fondacija ove godine obeležava deset godina rada. Do sada je u sve programe i projekte uloženo blizu 10 miliona evra.P ored Školice života u selu Donji Tovarnik, Fondacija je do sada otvorila i objekte u Ljigu, Raškoj, Kniću, Merošini, Kraljevu, Vladičinom Hanu, Lučanima, Pećincima i Šidu.