InterConnect Executive самит крајем септембра у Београду


Пословни самит, један од најзначајнијих бизнис догађаја на Западном Балкану, који ће окупити и повезати представнике пословне заједнице региона са водећим светским компанијама и експертима у области дигитализације и управљања ланцима снабдевања, одржаће се 28. и 29. септембра у Београду, у организацији Привредне коморе Србије, Коморског инвестиционог форума Западног Балкана (КИФ ЗБ6)  и компаније Convenstenics d.o.o.
 
Западни Балкан све је привлачнија инвестициона дестинација, али и место где европске компаније премештају производњу са далеких тржишта. Фокус самита биће на дигиталној трансформацији пословања, интернационализацији и управљању добављачким ланцима. 
Више од 200 власника и директора компанија, током дводневног самита имаће прилику да се повежу са партнерима путем Б2Б платформе, договоре нове послове, али и да са водећим светским експертима размене искуства о најновијим трендовима, изазовима и решењима у области економије, глобалне трговине и индустрије. „InterConnect Executive Summit“ је одлична прилика да се наше компаније повежу са реномираним партнерима, добију нове послове и уговоре, постану део међународних ланаца добављача, видљивије и конкурентније на светском тржишту“, рекао је Марко Чадеж, председник ПКС. Догађај у Београду окупиће фирме из региона и велике компаније које траже добављаче са Западног Балкана, а очекује се долазак више од 30 купаца из области информационих технологија, аутомобилске, металске, електро и прехрамбене индустрије. Уводним обраћањима самит ће отворити Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије и председник Управног одбора Коморског инвестиционог форума Западног Балкана и Матијас Лоидолд, директор компаније „Mercuri Urval“. Говорници и гости долазе из иностранства, из компанија чији је укупни промет већи од 50  милијарди евра а који су пронашли пословни интерес у сарадњи са компанијама из региона Западног Балкана. То су компаније попут Thyssenkrupp Automotive, INEOS, L’Oréal, Zentis, OSCE, Celonis и друге.
О процесима снабдевања, ланцима добављача и искуствима у регионалној сарадњи говориће Оливер Фриле, директор у компанији INEOS Automotive и Фердинанд Виланд, директор набавке и ланаца снабдевања у компанији Thyssenkrupp Automotive Technology, а превиђено је и низ занимљивих презентација ИТ експерата на пољу развоја софтвера и дигиталне трансформације.
Детаљније информације на линку: https://interconnect.pks.rs/
 

Related Post