Eko moda začinjena ukusom glamura

Conscious Exclusive, prestižna H&M kolekcija premijerno je predstavljena na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta pred velikim brojem modnih urednika, novinara, blogera i javnih ličnosti poput Ane Stanić, pop muzičarke i kantautorke, Jutjub zvezde Marije Žeželj, stiliste Ašoka Murtija, kreatorke Ines Janković, fotografa Miloša Nadaždina i mnogih drugih.

Trendi, senzualni i hiper cool komadi odeće iz ove kolekcije napravljeni su u potpunosti od održivih materijala, neškodljivih za okolinu. Eko moda začinjena ukusom glamura, mogao bi u jednoj rečenici da glasi opis kolekcije, namenjene ne samo onima sa istančanim ukusom, već i onima sa visokom svešću o održivom razvoju i potrebi očuvanja planete.

Komadi odeće Concious Exclusive kolekcije izrađeni su od recikliranog plastičnog otpada iz okeana, organske svile, recikliranog stakla i plastike i predstavljaju iskorak H&M ka održivoj budućnosti mode.

Reč je o kolekciji koja odiše posebnim stilom i dočarava samosvest o potrebi jedinstva sa prirodom.

Conscious Exclusive je ključni deo u kretanju kompanije H&M ka održivoj budućnosti. U celoj ponudi H&M-a, 20 odsto proizvoda pravi se od održivih materijala, a cilj je da se taj udeo povećava svake godine. H&M grupacija planira da do 2030. proizvodnju novih modela poveri isključivo ekološkim materijalima koji će nastati u njihovoj proizvodnji.

Kolekcija će od 20. aprila biti dostupna u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj ulici kao i u oko 160 prodavnica širom sveta.

You might be interested in