Чадеж: Србија центар вакцинације, Западни Балкан је данас 7.500 пута јачи

Београд је овог викенда центар вакцинације привредника из региона. У Србији ће бити вакцинисано 7.500 привредника са Западног Балкана и сви заједно ћемо бити 7.500 пута јачи, поручио је данас Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије и председник УО Коморског инвестиционог форума Западног Балкана (КИФ ЗБ6). 
Привредници из Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Албаније и Црне Горе дошли су данас организовано у Београд и Ниш на вакцинацију коју су организовали Привредна комора Србије, КИФ ЗБ6, и Влада Србије. „Седам и по хиљада људи је данас и сутра из региона на ваквиниацији. Највише имамо привредника из БиХ, Северне Македоније али и доста привредника из Албаније. Цео регион је данас у Београду“, нагласио је Чадеж. Вакцинација привредника из региона, истиче, ни на који начин не угрожава ток вакцинације грађана Србије јер је држава обезбедила довољан број вакцина за све. 
Никада није било јасније, каже Чадеж, да из пандемије регион може да изађе – само заједно. Чадеж додаје и да се велики број привредника са Косова пријавио за вакцинацију.У Србији 12.000 компанија има пословну сарадњу са привредницима из економија Западног Балкана.„То је важно знати јер ми нисмо ‘острво’ нити ико може да буде ‘острво“, рекао је председник ПКС и замолио грађане Србије да се у што већем броју вакцинишу.ПКС од почетка акције вакцинације у Србији инсистира да се привреда што пре вакцинише. Између четири и пет хиљада домаћих привредника је вакцинисано протеклих недеља у организацији Привредне коморе Србије.Заменик градоначелника Београда Горан Весић поздравио је у име Града Београда све привреднике који су дошли на вакцинацију и нагласио да је главни град Србије данас центар региона.„Када завршимо са вакцинацијом, можемо да наставимо са нормалним животом“, поручио је Весић.Шевал Шуљкановић из компаније „Бимал“ из Босне и Херцеговине и Адриан Шеху, из компаније „Балфи Група“ из Албаније, поздравили су иницијативу вакцинације привредника из региона која ће, кажу, допринети јачању свих економија региона.

You might be interested in