Чадеж: Производи из Србије и региона преко луке Нови Сад до Дубаија и сваке тачке на планети

Компанијама из Србије, региона и ЕУ отворена су врата за пласман производа широм света преко луке Нови Сад до Џабел Алија у Дубаију, које су у власништву мултинационалне логистичке компаније DP World из Уједињених Арапских Емирата, речено је на презентацији компаније „DP World Лука Нови Сад – Будућност логистичких услуга“ у Привредној комори Србије.  
Председник Привредне Коморе Србије Марко Чадеж каже да је српска привреда већ започела преговоре о томе како да се наша земља повеже са глобалним путевима трговине. “Захваљујући доброј сарадњи са компанијом DP World желимо да повежемо Србију са светом преко Дунава и Констанце до луке Џабел Али, која је једна од три највеће луке на свету“, рекао је Чадеж и додао да новосадска лука пружа логистичка решења за транспорт роба наших и регионалних компанија као и произвођача широм света.  
Оперативни директор за дигиталну технологију и логистику у DP World Мајк Баскаран представио је привредницима из Србије све логистичке и транспортне потенцијале који им стоје на располагању. Он је истакао да ће све луке ове компаније широм света бити отворене за српске производе чиме ће постати доступни глобалном тржишту. „Услуге и капацитети свих лука DP World-а су отворене за компаније из Србије и њихове производе. Желимо да подржимо српске компаније у приступу тржиштима на којима послујемо и да им понудимо паметна логистичка решења”, рекао је Баскаран. DP World је власник Луке Нови Сад од 2019. године. Компанија из Дубаија је један од три највећа лучка оператера на свету када је у питању транспорт контејнера. Запошљавају више од 50.000 људи и имају мрежу од 150 представништава у 60 земаља на шест континената.

Related Post