Чадеж отворио кућу српске привреде на „Експо 2020 Дубаи“

Пословни центар Србије (Serbia Business Hub Dubai) на светској изложби „Експо 2020 Дубаи“ данас је свечано отворио Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, у присуству председника Републике Србије Александра Вучића, високих званичника УАЕ, представника српских и међународних компанија, института и организација. 
Чадеж је на отварању Бизнис хаба Привредне коморе Србије поручио да је пословни центар „дом српске привреде у Дубаију“ током трајања Светске изложбе и позвао мала и средња предузећа да учествују на „Експо 2020 Дубаи“. 
„Следећих шест месеци овде ће боравити више од хиљаду компанија из Србије. Тим Привредне коморе Србије је 24 сата на располагању привредницима како би дошли до нових послова“, рекао је Чадеж.Председник ПКС је указао да нема пуно земаља које имају овако логистички и технички опремљен пословни хаб за своје привреднике, који је бесплатан за коришћење, као и чартер летови и организација презентација и пословних састанака са потенцијалним партнерима у Дубаију.„Није Експо Дубаи само за велике. Експо Дубаи је за све. Дођите, ми ћемо вам помоћи да направите посао“, поручио је Чадеж.Данас је на Светску изложбу допутовало првих стотину привредника и представника института и организација из Србије, пред којима су важни састанци са компанијама из целог света, Швајцарске, Луксембурга, Словеније, Америке, Емирата, навео је Чадеж.Председник Србије Александар Вучић похвалио је формирање Бизнис хаба и истакао да је важна логистичка подршка коју ће привредници добити како би склапали нове пословне и пријатељске везе, а у циљу јачања српске привреде.Калифа Ал Зафин (Khalifa Suhail Al Zaffin), председавајући Слободне зоне Dubai South уручио је председнику ПКС сертификат за рад српског Бизнис хаба. Привредници ће у српском мултифункционалном пословном простору од 500 квадратних метара имати комплетну техничку, логистичку и комуникациону подршку током учешћа на Експоу. Простор и услуге бизнис хаба биће бесплатни за привреднике из Србије, као и за компаније наших људи који живе и раде у УАЕ и Заливу.У пословном седишту српске привреде током Изложбе одржаваће се компанијске и секторске презентације, инвестициони форуми, панели, Б2Б разговори… 

You might be interested in