Финале „Брзог квиза заједно са „РЖД Интернешнл“

Данас се у Руском дому у Београду одржала финална фаза интелектуалне игре за српске ученике „Брзи квиз заједно са „РЖД Интернешнл“. Победници су тимови „Победа“ из Београда, „Лазаревачки гимназијалци“ из Лазаревца и „Жар птица“ из Београда, који су заузели 1, 2. и 3. место.

Компанија већ седми пут организује конкурс за децу и омладину заједно са српским одељењем Међународног друштвеног Фонда јединства православних народа. Ученици узраста од 13 до 19 година са менторима су позвани да учествују. Квалификациони круг је организован преко интернет-платформе квиза. У квизу је учествовало више од 180 особа из 32 школске установе из Србије и Републике Српске. У финале је ушло 11 најбољих екипа – најбржих и најпаметнијих, јер је за одговор на свако питање било издвојено свега 60 секунди.

Питања финалне игре омогућила су учесницима да покажу не само своје знање, већ и логику и пажњу. Одвијала се права битка умова за награде, припремљене за победнике, и наравно, победили су најјачи. Поред тога, сви учесници квиза су добили захвалнице, а ментори екипа – посебне поклоне. А тим „MTB Army“ из Сремских Карловаца, иако није прошао у финале, организатори су наградили специјалном наградом за најкреативнији поздравни видео.

Мансурбек Султанов, директор огранка „РЖД Интернешнл“ д.о.о. у Републици Србији: „Данас смо се још једном уверили да у Србији расте невероватно талентована генерација младих људи. Деца су се успешно носила и са поприлично тешким питањима и сложно радили у тиму, а то је кључ успеха у сваком послу. Наша компанија традиционално поклања значајну пажњу раду са младима, за нас је важно да изградимо не само железничке пруге, већ и нову будућност за Србију, објединивши најбоље из култура и интелектуалних достигнућа наших земаља“.

Информативно:

Од 2014. године у оквиру пројекта изградње и модернизације железничке инфраструктуре Србије „РЖД Интернешнл“ д.о.о. реализује у Србији велики хуманитарни програм, усмерен на подршку културним и образовним иницијативама. У овом периоду компанија је извела радове на ремонту у 6 школа у Србији, сваке године честита ученицима Дан Светог Саве, а такође организује стваралачке конкурсе за децу у оквиру пројекта „Воз жеља“.

You might be interested in