У финишу светске изложбе – недеља воде


Представници око 60 компанија и организација у области управљања водама, водних екосистема и третмана пијаћих и отпадних вода, пројектанти, извођачи и инвеститори хидротехничких објеката и цевовода, као и фирми које се баве водним транспортом учествују од 20. до 27. марта на последњој, деветој тематској недељи „Вода“, чиме се затвара пословни програм шестомесечног представљања Србије на светској изложби Еxпо 2020 Дубаи.
 
„Током протеклих пола године, оборени су рекорди и померени стандарди у односу на досадашње представљање Србије у свету. Током 9 тематских недеља у Дубаију, Србија је представила економски, технолошки, иновациони и инвестициони потенцијал, а више од 1200 привредника који су остварили преко 10.000 пословних контаката са потенцијалним партнерима из готово стотину земаља света, креирали су, на најрепрезентативнији начин, кроз посао и резултате, слику модерне и иновативне Србије“, истакао је Марко Селаковић, директор Представиништва Привредне коморе Србије у Дубаију и директор бизнис програма светске изложбе. 
Селаковић је у Бизнис хабу Србије делегацији привредника представио пословну агенду тематске седмице “Вода”. Међу компанијама које ће учествовати у бизнис програму, обликованом кроз инвестиционе конференције, Б2Б састанке, презентације, стручне скупове и форуме су AGS trade – Београд, BeoGeoAqua – Београд, Beohidro – Београд, Biosense институт – Нови Сад, BWC – Београд, Bobex – Београд, Дунавска транспортна логистика – Београд, Ексино – Шабац, Ening energetika inženjering – Београд, Фармалогист – Београд, Хидро-тан – Београд, Хидрозавод ДТД – Нови Сад, PWMC Srbijavode – Београд, Милановић третман вода – Крагујевац, Сигма д.о.о – Црвенка, Термор – Београд, Envirotech – Кикинда и многе друге.Представници компанија из Србије биће у прилици да учествују и на инвестиционој конференцији на тему улагања у пројекте обновљивих извора енергије и инвестиционих могућности одрживих пројеката. Пета инвестициона конференција одржава се у оквиру Форума за промоцију одрживих инвестиција и биће простор за дискусију о изазовима у постизању циљева одрживог развоја и смањењу сиромаштва, заштити планете и обезбеђивању просперитета. Форум је идеална прилика за информисање о значају одрживих инвестиција и усклађивању улагања са принципима економске, друштвене и еколошке одрживости, као и за размену идеја, искустава и стручности између приватног и јавног сектора, али и доносилаца одлука у Србији, азијским и европским земљама.Представници компанија на светској изложби учествоваће и на великом броју стручних скупова на тему третмана вода, иновација у области управљања водама и многих других, као и форума и Б2Б састанака са привредницима Африке, Индије, Јужне Кореје, Велике Британије, Сједињених Америчких Држава, Аустралије, Финске, Кубе, Немачке, Марока, Израела, Јордана, Швајцарске, Холандије, Уганде, Новог Зеланда, Естоније, Хрватске.

You might be interested in