Програми подршке за боље услове пословања

Министарка привреде Анђелка Атанасковић и председник Привредне коморе Србија Марко Чадеж обишли су данас компанију Техномаркет у Панчеву.  
“Привредна комора Србије, заједно са компанијама, радиће на дефинисању програма подршке Владе Србије, усмерених на развој високих технологија у складу са потребама привреде, на већем  укључивању наших  компанија у реализацију државних и пројеката локалне самоуправе, као и подстицању зелене градње”, рекао је Марко Чадеж.  
Атанасковић је овом приликом истакла да је Министарство привреде отворено за све иницијативе и предлоге за унапређење привредног амбијента и отклањање препрека са којима се привредници сусрећу у свакодневном пословању.
„Управо зато заједно са Привредном комором Србије у наредном периоду организоваћемо посете привредницима на локалу, како бисмо чули њихове проблеме и заједнички пронашли решења, али и како бисмо представили програме подршке Министарства које ће моћи да користе током ове године“, рекла је она.Атанасковић је нагласила да је Министарство привреде обезбедило 2 милијарде динара бесповратних средстава за четири програма финансијске подршке.„За Програм подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме опредељено је 1,55 милијарди динара, за Програм подстицања предузетништва кроз развојне пројекте 200 милиона динара, а за Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за почетнике у пословању 150 милиона динара. Ове године први пут имамо и Програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку за жене и младе, за који смо издвојили 100 милиона динара“, рекла је она.Министарка је објаснила да поред програма финансијске подршке Министарство обезбедило сет услуга којим обезбеђујемо и оно што је некима можда значајније од новца, а то су неопходне информације, бесплатне обуке, саветодавне услуге и менторинг.Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж рекао је да је поносан  што је са министарком привреде у овако успешној домаћој компанији. Kако је истакао, Техномаркет из Панчева успешно се бори на више од 40 тржишта на свим контитентима.“Прошле године, у години короне, инвестирали су  2 милиона евра у логистички центар. Желимо да помогнемо оваквим компанијама у даљем високотехнолошком развоју”, нагласио је председник ПKС.Власник компаније Техномаркет Мирољуб Kршанин  захвалио је званичницима на посети и истакао да је она изузетно значајна за њих јер су изнели своја размишљања.„Одлука да се обиђу компаније у Србији је веома добра, јер има шта да се чује. Постоји велики број добрих компанија, искусних и на међународном тржишту, као што је и наша”, рекао је Kршанин.

You might be interested in