Право на „Чуваркућу“ за још 30 домаћих производа

Право на колективни жиг „Чуваркућа“ као потврду квалитета и домаћег порекла добило је још 30 производа прехрамбеног и текстилног сектора па је породица „чуваркућа“ порасла на 423 производа.  
Савет за одлучивање о додели жига, на данашној седници, право на „Чуваркућу“ доделио је за 11 прехрамбених производа „Укуси мога краја“ компаније „Меркатор С“, шест прехрамбених производа фирме „Исхрана продукт“, три врсте меда са различитим додацима компаније „Hipberry and honey immunisier“,  као и за 10 текстилних производа фирме „Веритас груп“.    
Kако је истакнуто на седници Савета, један од циљева пројекта Привредне коморе Србије „Стварано у Србији“ и доделе колективног жига јесте и подизање додате вредности производа који конкуришу за „Чуваркућу“ тако што компаније кроз унапређење процеса производње и примену иновација настоје да задовоље високе критеријуме квалитета и стандарде неопходне да би се уписале у листу носилаца жига.До сада је највише „Чуваркућа” додељено прехрамбеној индустрији, носиоци жига су такође и производи српског металског, хемијског, грађевинског, фармацеутског сектора, а очекује се ширење и на друге области привреде. „Стварано у Србији” један је од кључних пројеката које ПKС реализује у сарадњи са привредом са циљем да подржи домаће производе и произвођаче и унапреди свест потрошача о значају њихове куповине. Жиг „Чуваркућа“ додељује се на три године производима који у саставу имају 80 одсто домаћих ресурса, са могућношћу ресертификације.

You might be interested in