ПКС-Формиран тим за примену мера, Комора 24 сата на услузи привредницима

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж објавио је на свом Твитер и Линкедин налогу да је формиран међуресорни тим доносилаца одлука за имплементацију мера из програма помоћи привреди, у чијем раду ће учествовати представници тима председника Вучића и кабинета премијерке Брнабић, Министарства финансија и других ресорних министарства, као и Привредне коморе Србије која представља пословну заједницу.

„На нама је да помогнемо да се што пре донесу сва неопходна акта за имплементацију и да будемо вама на услузи да их што пре примените“, поручио је Чадеж привредницима и ставио им се и лично на располагање за сву подршку у разрешавању дилема које имају везано за мере и отклањање проблема са којима се на терену свакодневно суочавају.

Председник ПКС је замолио привредникe да, као и претходних дана током којих је стигло доста добрих питања и сугестија, наставе да шаљу своје упите, али предлоге и виђења, како у директној комуникацији са матичним Удружењима при ПКС, тако и посредством Бизнис инфо сервиса, друштвених мрежа и других канала комуникације које је Комора отворила како би привреди обезбедила што бољи и благовремени приступ информацијама битним за пословање током ванредног стања услед коронавируса.

Контакти за питањa, сугестије, предлоге привредника 24 сата, седам дана у недељи, су мejл covid19@pks.rs и телефон 0800 808 809.

ПКС ће и даље из сата у сат своје чланице обавештавати  посредством портала www.pks.rs (страница Covid19), друштвених мрежа и медија. Тако је, рецимо, са Блиц порталом, успостављена и посебна рубрика „Бизнис против короне“ да би одговори и објашњења након усвајања имплементационих докумената дошли до што већег броја чланица пословне заједнице које Комора окупља.

Истовремено, Чадеж је позвао све компаније које имају онлајн сервисе и решења која би помогла предузећима из различитих сектора – од пољопривреде, преко индустрије до услуга, како би наставила рад или лакше пословала у овим околностима, да се јаве комори.

You might be interested in