ПКС позива привреднике за другу тематску недељу „Свемир“ на Светској изложби

Поводом представљања привреде на Светској изложби “Дубаи Експо 2020“, Привредна комора Србије позива привреднике из сектора металске и електро индустрије да се до 3. септембра пријаве за учешће у другој тематској недељи под називом „Свемир“.
 
Привредна комора Србије позива компаније металског и електро сектора које се баве свемирским и авио технологијама, технологијама производње “мини” сателита (CubeSat), авио индустријом, иновацијама, као и технолошко-иновативне стартапове и привредна друштва која се баве развојем и истраживањем у овим областима, да се пријаве за учешће на тематској недељи 2 “Свемир” (Space Week), од 17. до 23. октобра,  у оквиру Светске изложбе “Dubai Expo 2020”. 
Истраживање свемира убрзано добија све више на значају и постаје једна од најзначајнијих области развоја на глобалном технолошком нивоу, а учешће српских компанија на овој тематској седмици пружа јединствену прилику за остваривање контакта са потенцијалним партнерима из Уједињених Арапских Емирата и осталих земаља учесница.
 „Србија има шта да покаже у домену напредних технологија које се користе у свемирским истраживањима, авијацији и сродним делатностима, имамо успешне и иновативне компаније које ће имати прилику да представе своје производно- технолошке програме у овом сектору, као и релевантне истраживачке и научне иституције које могу да презентују своје иновације и пронађу потенцијалне кооперанте, добављаче, сараднике и инвеститоре из различитих земаља и континената. Присуство релевантних светских институција и произвођача у области свемирских технологија и авио индустрије на Светској изложби представља значајну прилику  за наше компаније и институције да постану видљивије и успоставе сарадњу са великим системима као што су NASA, Европска свемирска агенција (ЕСА), SPACE X, BOEING”, каже Марко Селаковић, шеф канцеларије ПКС у Дубаију и Б2Б директор „Дубаи Експо 2020“, изражавајући уверење да ће се српске фирме у овој области производње успешно представити.Током трајања „Дубаи Експо 2020“ биће одржано 10 тематских недеља, прва почиње са Климом и биодиверзитетом, друга је Свемир (од 17. до 23. октобра), а затим следе Урбани и рурални развој (од 31. октобра до 6. новембра), Толеранција и инклузија (од 14. до 20. новембра), Знање и едукација (од 12. до 18. децембра), Путовања и умрежавање (од 9. до 15. јануара), Глобални циљеви (од 16. до 22. јануара), Здравље и велнес (од 27. јануара до 02. фебруара), Храна и агрикултура (од 17. до 23. фебруара) и Вода (од 20. до 26. марта).