Пинк такси и Комерцијална банка – први корисници „PKSinstantPAY” апликације

 
Комерцијална банка омогућила је трговцима, својим клијентима, да наплате услуге, путем ИПС QR кода, преко апликације Привредне коморе Србије „PKSinstantPAY”, на једноставан, брз и сигуран начин, а први велики клијент Комерцијалне банке који је увео овакав начин плаћања је Пинк такси. Главни циљ Привредне коморе Србије да развије ову апликацију јесте подршка, пре свега, сектору малих и средњих предузећа, подстицај дигиталне трансформације и развоја безготовинског плаћања.
 
Иновативни начин плаћања уведен је за сада у одређени број возила Пинк таксија, а план је да се преко апликације „PKSinstant PAY“ Привредне коморе Србије, плаћање уведе у свих 1600 возила. Корисници  m-banking  Комерцијалне банке, као и других банака могу да плате вожњу Пинк таксијa у 3 једноставнa корака, уз помоћ ИПС QR кода, користећи опцију „ИПС скенирај“ на мобилном телефону. 
Оваквом једноставном, брзом и сигурном наплатом производа и услуга, трговци могу одмах располагати својим средствима на рачуну, уз минималне трошкове, каже Катарина Оцокољић, секретар Удружења финансијских институција Привредне коморе Србије. Главни циљ Привредне коморе Србије да у сарадњи са компанијом „Payten“ развије овакву апликацију јесте подршка пре свега сектору малих и средњих предузећа, подстицај дигиталне трансформације и развоја безготовинског плаћања, указала је Оцокољић. Апликацијa „PKSinstantPAY“ Привредне коморе Србије за трговце, преко Комерцијалне банке, је сертификована од стране Народнe банкe Србије. Након успостављања платног система за инстант плаћања Народне банке Србије (ИПС НБС систем), где је фокус био на директном преносу средстава путем електронског, мобилног банкарства и филијала, омогућено је инстант плаћање и на продајним местима. Корисници мобилних апликација могу платити путем “ИПС покажи” и “ИПС скенирај”, трговац прави избор коју опцију омогућава на свом продајном месту, a „PKSinstantPAY” апликација подржава оба начина плаћања.

You might be interested in