Мишелинови кувари ускоро у Србији


У априлу десет мишелинових кувара из италијанске организације “Chefs for Life” припремаће српске специјалитете на хуманитарној вечери у хотелу Тонанти у Врњачкој бањи, која ће имати за циљ прикупљање средстава за изградњу дома за децу ометену у развоју и децу без родитеља у овој  општини, најавила је Љубица Комленић, бренд менаџер организације Chefs for Life, светски кулинарски судија и почасна чланица Секције за женско предузетништво Привредне коморе Србије. 
 „Наш циљ је да у хотелу Тонанти организујемо вече где ће сваки мишелинов шеф добити српски традиционални рецепт који ће, уз коришћење српских производа, припремити на “мишелин“ начин. То ће бити спој традиције српског кулинарства са италијанском културом“, рекла је Комленић. Она је истакла да ова организација, која се бави хуманитарним радом, окупља 200 кувара са мишелиновом звездицом. Како истиче у претходне две године својим активностима је помогла отварање онколошког одељења у болници у Бреши, а намера им је да свој рад прошире широм света. Србија је прва земља од које почињу.    
Масимо Фецарди, кувар са мишелиновом звездицом истакао је да српска јела носе велику традицију али и велики потенцијал за развој начина припремања јела где је обухваћен цео процес пажљиве припреме чији су резултат врхунски специјалитети.
„Гостовање десет ‘мишелинових’ кувара у априлу месецу у хотелу Тонанти је први кулинарски спектакл овог типа у Србији који ће поставити нашу земљу на светску кулинарску сцену, а Врњачку бању истаћи као регионални туристички центар“, рекао је Александар Гвоздић, директор хотела Тонанти и истакао да ће хуманитарна акција бити одржана уз поштовање најстрожих епидемиолошких мера.

You might be interested in