Компанија из Рашке кандидат за добављача светског модног бренда Филип Плејн


На позив Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије, познати светски модни дизајнер Филип Плеjн, оснивач компаније Philipp Plein International Group, посетио је домаћу фирму Luss Textile у Драганићима надомак Рашке и са менаџментом те компаније разговарао о могућностима будуће сарадње и заједничких послова.
 
„Велика је част бити данас са Филипом у Рашкој, у фабрици која је једна од најмодернијих у Европи и већ производи за велике брендове. Не постоји ниједан Фешн Вик, ниједан град у коме Филип Плејн није најзанимљивија и најкреативнија личност. Управо је дошао са Фешн Вика у Милану, као што је рекао, слетео је овде у Рашку, и разговарамо и надамо се добрим пословима, заједно са овим сјајним човеком“, рекао је Чадеж. 
Плејн је, по речима Чадежа, у свету тренутно један од најцењенијих креатора, који диктира модне трендове, човек који је направио фасцинантну светску каријеру.
„Циљ нам је да Филип буде овде, да буде чешће у Рашкој и да ми са овом фабриком постанемо део света Филипа Плејна“, поручио је председник ПКС.     Дизајнер је изразио задовољство посетом фабрици у општини Рашка, захваљујући позиву председника ПКС Марка Чадежа. „Велико је задовољство видети тако модерно место за производњу, обзиром на удаљеност од Београда посебно, јер увек тражимо нове добављаче који могу да испуне наше стандарде и захтеве у смислу дизајна производа и квалитета. Luss Textile има много интересантних могућности да постане добављач за наш бренд. Ми производимо око милион комада одеће годишње. Радимо углавном у Европи и Азији, али за нас Европа постаје све више важна због близине нашег централног складишта. Могућности ове фабрике су велике, имају широк спектар производа“, рекао је Плејн.Сава Митровић, директор Luss Textile, истакао је да је компанија у протекле две године успела Рашку да стави на мапу најозбиљнијих светских произвођача одевних текстилних предмета.„Крајем недеље имаћемо први радни састанак о могућностима да се покрене производња одевних предмета za Филип Плејна“, рекао је директор.U плану је да фабрика запосли још 200 радника са територије Рашка и жеља нам је да наставимо овим темпом, да будемо мотор развоја Рашке и целог региона“, нагласио је Митровић.Luss Textile реномирани је произвођач гардеробе, радно-заштитне одеће, војно-полицијских и корпоративних униформи. Фабрика је почела са радом јануара 2019. године, а већ успешно сарађује са компанијом Replay, као и са најпознатијим светским модним брендом који се брави продајом перјаних јакни. Више од 90 одсто производа пласира на европско тржиште, тренутно запошљава око 300 радника, а намерава да у наредних пет година упосли до 750 људи из Рашке, Новог Пазара, Лепосавића и других околних места.Philipp Plein International Group која укључује бренд Philipp Plein, Plein Sport i Billionaire, производи гардеробу, ципеле, аксесоар и намештај. Филип Плејн је добитник броја признања, сарађује са познатим личностима из света шоу бизниса и моде и има бутике од Лондона, Париза, Милана, Њујорка до Хонг Конга. 
фото: ПКС

You might be interested in