VII Фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ

Тема: ИЗВАН ГРАНИЦА

БЕСПЛАТНА ПРОЈЕКЦИЈА НАГРАЂЕНИХ ФИЛМОВА И ДОДЕЛА НАГРАДА

Субота, 5.3.2022. године, 12 часова

Мала сала Дечји културни центар Београд, Таковска 8

Седми по реду Фестивал дечјег видео клипа ,,КИДИКЕМ’’ биће одржан у суботу, 5. марта, у 12 часова, у Малој сали Дечјег културног центра Београд, Таковска 8. Фестивал ће отворити реномирана редитељка анимираних филмова Марија Милановић Лазаревски, уредница фестивала КИДИКЕМ, након чега ће бити бесплатна пројекција награђених филмова и додела награда најбољим ауторима.

Дечји културни центар Београд организовао је конкурс за децу и младе, на којем су се такмичили аутори филмова кратке форме, у трајању до три минута, на тему „ИЗВАН ГРАНИЦА”. У селекцију је ушло 57 филмова из целе Србије (Панчева, Ниша, Алексинца, Врања, Крагујевца, Руме, Прокупља, Врњачке бање, Јагодине, Новог Сада, Сремских Карловаца, Босилеграда, Черевића, Обреновца и Београда). Први пут ове године на фестивалу су учествовала и деца и млади из региона – из Љубљане и Скопља.

Након пројекције селектованих филмова, жири (Никола Мајдак, редитељ и сниматељ, Јелена Бешир, редитељ анимираних филмова, Небојша Петровић, визуелни уметник и педагог, Милош Томић, визуелни уметник и редитељ и Предраг Недељковић, редитељ) и уредница фестивала Марија Милановић Лазаревски доделиће Гран-При за најбољи филм у целини – ЗЛАТНИ КАДАР, награду за најбољу режију,  специјална признања (за камеру, монтажу, анимацију, идеју) и награду „Нова нада” за изузетна остварења деце и младих у филмској уметности.

„Јутјуб награда” биће додељена филму са највећим бројем прегледа, о чему ће одлучити гледаоци и пратиоци Јутјуб канала ДКЦБ. Гласање ће почети одмах након пројекције награђених филмова и трајаће до 21. марта.

You might be interested in