Привредници из више од 1.500 фирми из региона вакцинисани у Србији


Запослени у више од 1.500 компанија из Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе, Албаније и са Косова примило је током викенда вакцине против COVID 19 у Београду и Нишу.

 
Акцију имунизације привредника из региона организовао је Коморски инвестициони форум земаља Западног Балкана, а 10.000 вакцина обезбедила је Привредна комора Србије заједно са Владом Србије. Пунктови за вакцинацију привредника организовани су у Београду и Нишу. Након нових пријава због великог интересовања за вакцинацију преко привредних комора пријавило се укупно око 8.500 запослених из региона. 
Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж каже да је због акције вакцинације привредника региона „поносан што је грађанин Србије, поносан што припада нашем региону и што је Европљанин у правом смислу речи“.„Добио сам велики број порука захвалности колега за ову акцију и желим да се захвалим свима из региона који су помогли да се она успешно спроведе. Привредници су показали да заједно могу да победе вирус, као што заједно можемо од нашег региона да учинимо најбоље место за посао и живот“, рекао је Чадеж.Највише компанија дошло је из Босне и Херцеговине и Македоније, а компаније из Албаније дошле су организованим чартер летовима. Преко својих партнера у Србији вакцинисано је и око 150 привредника са Косова.Из БиХ, између осталих, дошли су привредници из компанија Аса Холдинг, ДИВ, Сарајевски кисељак, Млијекопродукт, пивара из Бањалуке и Сарајева, Бимал, из Северне Македоније компаније Алкалоид, Тиквеш, Македонски Телеком, Млекара Битола, Македoнија турист, Стопанска банка, Витаминка Прилеп. Из Албаније су били привредници из компанија Балфин, Јумбо, Нептун, Тирана Банк, Абконс, АлбаWингс, а из Црне Горе и из Хилтон Подгорице, Зета градње, Датум солушнс  и других.

You might be interested in