Završena sanacija Osnovne škole „Filip Filipović”

SlikaVest, Beograd, 12. februara – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradski menadžer Goran Vesić posetili su danas OŠ „Filip Filipović” gde je završena sanacija fasada i postavljena nova izolacija.

Ministar je rekao da je ova škola „stara dama koja je dobila novo ruho”, sa dugom tradicijom, i da je ocenjena najvišom ocenom u eksternom vrednovanju.

„Škola je dobila velika ulaganja i za tu namenu je izdvojeno oko 21 milion dinara, što je bio samo prvi deo. Ovde bi trebalo još malo oplemeniti prostor, treba više cveća, klupa i urbanih džepova. Škola će biti uključena u sve procedure digitalizacije, a možda ćemo uraditi i jedan mali IT centar za ovaj deo Voždovca“, istakao je Šarčević.

Vesić je rekao da je sve što je u toj školi urađeno dobar primer kako ministarstvo i Grad Beograd mogu da ulažu u školske objekte.

„Za nekoliko godina, osim novca koje je obezbedilo Ministarstvo u iznosu od oko 21 milion dinara, završili smo renoviranje toaleta, urađen je nov pod, nov atrijum, ograda, a uveli smo i video-nadzor, što znači da je škola direktno povezana sa MUP-om“, naveo je Vesić i dodao da je OŠ „Filip Filipović” izgrađena 1959. godine, te da je rekonstrukcija bila neophodna.

Gradski menadžer je podsetio i na druga ulaganja u školske objekte ističući da se tako omogućava bolji kvalitet nastave.

Načelnik školske uprave Beograda Dušan Kićović i direktor škole „Filip Filipović” Milan Luković izrazili su zadovoljstvo zbog novog izgleda škole i zahvalili Ministarstvu i Gradu Beogradu na tome.

(Visited 415 times, 2 visits today)

You might be interested in