Zasađena nova stabla u Karađorđenom parku

SlikaVest, Beograd, 25. januara – Radnici JKP „Zelenilo – Beograd” danas su u Karađorđevom parku zasadili 11 novih stabala i tako oplemenili taj prostor, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Prema rečima generalnog direktora JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodana Stanojevića, protekle tri godine to preduzeće je mnogo radilo na obogaćivanju biljnog fonda u gradskim parkovima.

„Parkovi koji se nalaze u centralnoj gradskoj zoni bogatiji su za 595 novih stabala. U toku prošle godine smo u drvoredima i na slobodnim zelenim površinama u Beogradu zasadili ukupno 4.840 stabala, a ove godine planirana je sadnja preko 5.000 novih stabala u prestonici“, rekao je Stanojević.

On je dodao da su sadnice koje su zasađene visokog kvaliteta, čime se povećavaju šanse za njihov opstanak u teškim gradskim uslovima sredine.

Stanojević je precizirao da se vrednost svakog novog stabla ogleda u nizu funkcija koje obavlja u gradskoj sredini bilo da je reč o stablima u uličnim drvoredima, na slobodnim zelenim površinama stambenih naselja ili u gradskim šumama.

„Zelenilo – Beograd” kontinuirano radi na očuvanju i oplemenjivanju svih zelenih površina u gradu i još jednom apeluje na građane da čuvaju mlade  sadnice, kako bi Beograd bio što lepši i zdraviji grad za život svih nas.

(Visited 44 times, 1 visits today)

You might be interested in