Više od 100 učesnika na Regionalnoj konferenciji o turizmu

SlikaVest, Beograd, 12. marta – Regionalna konferencija o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine biće održana od 21. do 23. marta u Petrovcu. Konferencija će biti održana pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ambasade Crne Gore u Beogradu i crnogorskim Ministarstvom održivog ravzoja i turizma.

Regionalna saradnja kroz partnerstva, sa ciljem stvaranja novih mogućnosti za jačanje konkurentnosti, odgovoran i održiv turistički razvoj, predstavlja budućnost daljeg razvoja turizma kao privredne grane.

Trendovi u međunarodnim kretanjima, aktivnosti konkurencije kao i preporuke Evropske komisije za putovanja (ETC) predlažu regionalno povezivanje, naročito kada je reč o promociji na udaljenim tržitima.

Regionalna konferencija o preduzetništvu u turizmu biće prilika za jačanje saradnje na svim nivoima, razmeni iskustava i mišljenja, edukaciju i upoznavanje sa savremenim turstičkim trendovima u cilju podizanja nivoa konkurentnosti država učesnica regiona.

Konferecnija će okupiti oko 100 preduzetnika iz oblasti turizama iz regiona, kao i predstavnike vlada Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, resornih ministarstava i drugih državnih institucija, predstavnike nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija i udruženja.

Crna Gora je destinacija u usponu, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj turista ali i investitora. Razlozi tome su i kontinuiran rad na unapređenju ponude i ukupne turističke infrastrukture, saobraćajne dostupnosti, kao i kapitalni investicioni projekti u oblasti turizma čija se vrednost u ovom trenutku procenjuje na oko tri milijarde evra,

(Visited 41 times, 1 visits today)

You might be interested in