Vesić: Ulica u naselju Zuce biće asfaltirana do 24. avgusta

SlikaVest, Beograd, 25. jula – Gradski menadžer Goran Vesić je u voždovačkom naselju Zuce obišao radove na asfaltiranju Ulice 1. nova koji će, kako je planirano, biti završeni do 24. avgusta.

„Grad Beograd podjednako vodi računa o centru grada, kao i o prigradskim naseljima. Naša preduzeća se trude da svuda poboljšaju kvalitet života ljudi“, rekao je Vesić i precizirao da radovi u Ulici 1. nova podrazumevaju asfaltiranje 2,5 kilometara ulice, kao i izradu novog trotoara.
On je za Tanjug naglasio da se često dešava da u selima i prigradskim naseljima Beograda ne postoje trotoari, koji su veoma važni jer pre svega omogućavaju veću bezbednost dece koja idu u školu, a onda i građana koji tu žive.

Navodeći da su radovi u Ulici 1. nova počeli u martu, on je rekao da je planirano da budu završeni do 24. avgusta.

„Grad Beograd je za radove u ovoj ulici izdvojio 56 miliona dinara, što samo pokazuje da mi ne pravimo razliku između centra grada i prigradskih naselja i da se trudimo da više ulažemo u prigradska naselja jer su ona poslednjih decenija više bila zapostavljena i tu je neophodno više da se uradi“, naglasio je Vesić.

Govoreći o drugim radovima u naselju Zuce, on je, između ostalog, podsetio i na novu fiskulturnu salu u OŠ „Vasa Čarapić”.

„Ovo naselje može da oseti ozbiljne promene u poslednjih nekoliko godina. Mi se trudimo i naša politika je da Beograd postane grad za sve ljude koji u njemu žive, što znači da imaju bolji komfor života odnosno da imaju igrališta, školske sale, trotoare, uređene ulice. da bez obzira na to u kom delu grada žive imaju komfor koji je neophodan za prestonicu 21. Veka“, istakao je Vesić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da su radovi u Ulici 1. nova još jedan primer dobre saradnje koju Grad Beograd ima sa svim gradskim opštinama, a pogotovo sa Opštinom Voždovac.

„U poslednje tri godine pravilnom raspodelom sredstava dolazimo u situaciju da i ovaj podavalski deo možemo da osnažimo i dovedemo u takvo stanje da građani iz podavalskog dela žive kao i oni u centralnom delu Voždovca“, rekao je, pored ostalog, Savić.

Direktor OŠ „Vasa Čarapić” u Zucu Dragiša Drašković izrazio je zadovoljstvo zbog sređivanja Ulice 1. nova, koje podrazumeva i izradu novog trotoara jer će to povećati bezbednost dece na putu od kuće do škole.

 

(Visited 53 times, 1 visits today)

You might be interested in