Vesić: Otvorena kupališna sezona u Beogradu

SlikaVest: Beograd, 16. juna – Povodom otvaranja nove kupališne sezone gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas Sportski centar “Olimp-Zvezdara” i time najavio da je kupališna sezona u Beogradu zvanično počela.

gradski menadžer Goran Vesić obišao SC “Olimp”

Bazeni u SC “Olimp” otvoreni su danas u 10 časova, a gradski menadžer je istakao da će ostali bazeni u Beogradu biti otvoreni tokom predstojećeg vikenda, osim bazena “Tašmajdan” koji će početi sa radom 26. juna kada se završi Evropsko juniorsko prvenstvo u sinhronom plivanju koje se tamo trenutno održava.

“Odlučili smo da ovaj sportski centar bude otvoren prvi i da pokažemo šta je sve opština uložila ovde”, rekao je Vesić i dodao da je opština Zvezdara u proteklih godinu dana uložila 15-ak miliona dinara, renovirala bazen za decu, ali i pripremila niz besplatnih programa za penzionere i đake.

Kako je naveo, penzioneri će sa svojim unucima moći da besplatno koriste bazen, đacima će uz knjižicu sredom biti omogućeno besplatno kupanje, a tu su i besplatne škole plivanja.

“Trudimo se da obezbednimo uslove da svi bazeni koji su u nadležnosti Grada i opština rade kako bi građani tokom leta mogli da ih koriste”, istako je Vesić.

Prema njegovim rečima, ove institucije ne donose profit, ali imaju za cilj da obezbede komfor ljudima i da zadovolje njihove sportske potrebe.

“Važno je da svako preduzeće radi u plusu, ali je i važno da preduzeće ostvaruje društvenu funkciju”, poručio je gradski menadžer.

Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović obišao je danas bazene u društvu gradskog menadžera i tim povodom istakao da “Olimp” pored bazena u svom kompleksu poseduje i trim stazu i teniske terene.

On je pozvao sve građane da provedu lepo leto na “Olimpu”, dodajući da penzionere i najmlađe sugrađane očekuju i besplatni sadržaji, besplatne škole ronjenja, plivnja, tenisa, fudbala, košarke.

(Visited 129 times, 1 visits today)

You might be interested in