Vesić: Infrastrukturni projekti, ali i očuvanje životne sredine

SlikaVest, Beograd,  29. marta – Zaposlene na radovima izmeštanja dela rasadnika na uglu Ulice Pere Velimirovića i Bulevara patrijarha Pavla koji su neophodni kako bi se nastavilo izmeštanje Topčiderske reke, što je prva faza rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla u Rakovici, posetio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

On je rekao da je ovo dokaz da Grad Beograd vodi računa o zaštiti životne sredine i pošumljavanju.

“U blizini korita Topčiderske reke je oko stotinu stabala, koja su posadile ‘Srbijašume’, i pre nego što nastavimo radove, odlučili smo da ih ‘Zelenilo – Beograd’ iskopa, i ona koja su zdrava, a većina jesu, presadi na novu lokaciju. Na ovaj način neće biti uništena stabla”, naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, upravo na mestu odakle se vade sadnice nalazi se buduća trasa Topčiderske reke, jer će njeno korito biti izmešteno.

“Taj projekat je započet pre oko mesec dana i vredan je više od 220 miliona dinara. Topčiderska reka se izmešta za oko 20 metara, kaljavi potok će biti zacevljen u dužini od oko 100 metara, uradićemo novi most u Ulici Pere Velimirovića koji tu ulicu povezuje sa Bulevarom patrijarha Pavla. Sve se to radi kako bismo omogućili da se taj bulevar proširi. On će povezivati Rakovicu sa Mostom na Adi i omogućiće građanima ove opštine da brže stignu do tog mosta, ali će biti i deo spoljne magistralne tangente, koja će povezati Most na Adi sa novim mostom na Adi Huji. To će biti jedna od unutrašnjih zaobilaznica u Beogradu”, objasnio je Vesić i dodao da se po završetku ovog projekta, postavljanja šina i završetka tunela ispod Topčidera, može reći da je Most na Adi završen.

Gradski menadžer je podsetio da je prošle godine „Zelenilo – Beograd” zasadilo pet hiljada stabala na teritoriji grada i naglasio da je u planu da ove godine bude zasađeno još toliko.

Direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević rekao je da će sve od biljnog fonda iz tog dela rasadnika, što može, biti presađeno. Za tu namenu, dodao je, opredeljena je leva obala Save, između „Gazeleֲ” starog tramvajskog mosta.

(Visited 66 times, 1 visits today)

You might be interested in