Uručene nagrade Najevropljanin

SlikaVest, Beograd, 11. decembra – Na svečanosti „Evropsko veče u Beogradu“, koja je večeras odažana u zdanju Starog dvora, nagrada Najvropljanin, koju dodeljuje Prva evropska kuća u Beogradu, uručena je i glavnom gradskom urbanisti Milutinu Foliću.

Folić je priznanje dobio za oblast metropolitenskog urbanizma, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež za oblast ekonomije, a, pored ostalih, gradonačelnik Jagodine Dragan Marković za razvoj lokalne samouprave.

Folić je tom prilikom rekao da je reč o tradicionalnoj nagradi koja se dodeljuje za zasluge u određenoj oblasti, ali da je to istovremeno i stimulacija za budući rad.

„Želimo da javne gradske površine uređujemo, širimo pešačke zone, pravimo biciklističke staze, uređujemo priobalja i spuštamo grad na reku, ali i izmeštamo industrijske zone iz centra. Na takvim mestima se grade naselja, kao što je ‘Beograd na vodi’, kao što će biti Blok 18 i drugi. To je pravac u kome se grad razvija“, istakao je Folić.

Potpredsednica predstavništva prve evropske kuće i predsednica Organizacionog odbora Gordana Mladenović je istakla da brojnost i kvalitet onih koji prate rad ove institucije predstavljaju ohrabrenje i satisfakciju za one koji to rade iz uverenja da je to dobro za društvenu zajednicu.

„Jedan od najvažnijih ciljeva evropskih večeri je da afirmišu pojedinačne i kolektivne ljudske vrednosti, postignuća, evropske ideje, standarde i norme“, naglasila je Gordana Mladenović.

Nagrada Najevropljanin se 18. put po redu dodeljuje za politiku, ekonomiju i privredu, kulturu i umetnost, program i projekat, preduzetništvo i menadžment.

Među ovogodišnjim dobitnicima su i direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Mirjana Čizmarov za oblast evropskih integracija, generalni direktor Simensa u Srbiji Udo Ajhlinger kao strani državljanin u oblasti privrede, sekretarka Sektora za preduzetništvo PKS Branislavi Simanić za preduzetništvo, Miloš Nenezić za oblast menadžmenta i Nenad Đorđević za program razvoja ESENSE.

(Visited 60 times, 1 visits today)

You might be interested in