Sporazum Srbije i Grčke o priznavanju vozačkih dozvola

SlikaVest: Solun, 13. jula – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar infrastrukture i saobraćaja Republike Grčke Hristos Spircis potpisali su u Solunu Sporazum o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola.

Zahvaljujući tom sporazumu, iniciran od MUP-a i ministra Stefanovića, državljani Srbije koji žive u Grčkoj moći će da zamene važeće vozačke srpske dozvole za iste grčke dokumente bez prethodnog polaganja teorijskog i praktičnog dela vozačkog ispita. Isto će važiti i za državljane Grčke koji žive u Srbiji.

Ugovor ima veliki značaj za Srbe u Grčkoj, posebno one čiji je svakodnevni posao u vezi sa upravljanjem motornim vozilom.

Ministar Stefanović je u Solunu imao i bilateralni susret sa grčkim ministrom policije Nikolasom Toskasom, sa kojim je razgovarao i o hapšenju srpskih državljana na Zakintosu.

Stefanović se tokom sastanka uverio da oni imaju fer tretman i da se prema njima postupa u skladu sa zakonom.

Na sastanku su, takođe, istaknuti dobri odnosi dve policije, a razgovarano je i o unapređenju saradnje operativnih službi i bržoj razmeni informacija. To se, između ostalog, odnosi i na razmenu saznanja oko potencijalnih terorista koji bi se mogli naći među migrantima, koji pre dolaska u Srbiju prolaze i kroz Grčku.

(Visited 96 times, 1 visits today)

You might be interested in