Rakovica: U naselju Sunčani breg urađeno šest kilometara kanalizacije

SlikaVest, Beograd, 17. januara – Naselje Sunčani breg u Rakovici, gde je urađeno oko šest kilometara kanalizacije, posetio je gradski menadžer Goran Vesić, podsetivši da je  time ispunjeno još jedno obećanje gradskih vlasti.

U tom naselju je, naime, obezbeđen priključak na kanalizacionu mrežu za 280 kuća, odnosno za oko 3.000 ljudi.

„To je prvi deo posla, jer nas nakon izgradnje primarne očekuje i izgradnja sekundarne kanalizacije. U toku je tender za projektovanje, po čijem završetku će biti pokrenut i tender za izvođenje radova. Ukoliko ti poslovi budu tekli predviđenom dinamikom, tokom leta ili jeseni mogli bi da startuju radovi na sekundarnoj kanalizaciji. Na taj način želimo da nastavimo praksu rešavanja problema sa kojima se građani susreću“, rekao je Vesić, precizirajući da je u ovaj posao uložen 91 milion dinara.

Gradski menadžer je naveo i da se na teritoriji Rakovice trenutno radi kanalizacija u Ljubiše Jelenkovića i Miška Kranjca, a predstoji i obimnije uređenje Ulice patrijarha Pavla.

„To su veliki i za nas važni projekti u ovoj opštini. Kroz naselje je uvedena i autobuska linija, što je dokaz da ravnomerno razvijamo sve gradske opštine. Grad Beograd je u poslednje četiri godine u prigradska naselja uložio 350 miliona evra. Tu pre svega mislim na izgradnju kanalizacije, vodovoda, puteva, škola i ambulanti. Poslednjih decenija nešto poput toga se nikada nije dešavalo u Beogradu“, naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, i u narednom periodu gradske vlasti će rešavati problem po problem i tako poboljšati kvalitet života svih Beograđana.

(Visited 86 times, 1 visits today)

You might be interested in