Radionice „Znanjem do cilja” na severu Kosmeta

SlikaVest, Kosovska Mitrovica,  26. marta – Član Gradskog veća i predsednik gradskog Saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević otvorio je danas na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici radionicu „Znanjem do cilja”. Početku rada radionice prisustvovali su i dekan Fakulteta tehničkih nauka Nebojša Arsić, kao i predstavnik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović.

Petronijević je podsetio da su radionice ,,Znanjem do cilja” proizvod Saveta za zapošljavanje Grada Beograda, kao i da su studenti iz Kosovske Mitrovice nakon posete Gradu Beogradu izrazili želju da se i u njihovom gradu organizuje sličan koncept.

“Izašli smo u susret vašim željama i održali smo radionice sa stručnjacima i primerima dobre prakse Saveta za zapošljavanje. Tokom četiri godine kroz radionice je prošlo oko 5.000 lica. Kroz ovaj program učesnicima se ukazuje na sve prepreke i pogodnosti koje ih mogu snaći na putu od ideje do realizacije. Grad Beograd je otvoren za saradnju sa bilo kojim gradom u Srbiji, te smo tu da podelimo naša iskustva i motivišemo vas da radite na sebi kao što to čine i vaše kolege u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu ili pak kao vaši prijatelji iz Centra za razvoj u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je Petronijević.

Tokom dana, na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici održane su panel rasprave na teme „Zašto biti preduzetnik” i „Od ideje do realizacije” koje su predstavili preduzetnici i korsnici start-apova, kao i predstavnici Udruženja građana „Eneka”. Na kraju programa učesnicima radionica uručeni su sertifikati.

(Visited 38 times, 1 visits today)

You might be interested in