Pristigle tri ponude za završne radove na Jelezovačkom kolektoru

SlikaVest, Beograd, 30. januara – Na objavljeni tender Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda pristigle su tri blagovremene ponude za izvođenje radova na izgradnji fekalnog kolektora „Jelezovac” – druga faza, saopštio je gradski menadžer Goran Vesić.

„Jelezovački kolektor dugačak je 3.547 metara i do sada je izgrađeno 855 metara. Predmet ovog tendera jeste odabir izvođača koji će izgraditi preostalu deonicu dužine 2.692 metra. Jelezovači kolektor je glavni odvodnik upotrebljenih voda za naselja duž Jelezovačke doline, od uliva u Banjički kolektor, kroz naselje Jajinci i Miljakovac 3, sve do spomen-parka Jajinci. Upotrebljene vode iz Jelezovačkog kolektora ulivaju se u Banjički kolektor i dalje idu Topčiderskim kanalizacionim sistemom, dok se kišne vode usmeravaju u Jelezovački potok“, objasnio je Vesić.

Za izgradnju deonice Jelezovačkog kolektora procenjena vrednost radova je oko 48 miliona dinara. U narednom periodu biće izabrana najpovoljnija ponuda, pa bi po okončanju svih procedura u naredna dva meseca izvođač trebalo da bude uveden u radove.

(Visited 39 times, 1 visits today)

You might be interested in