POKS: Umesto vanrednih, izbori za ustavotvornu skupštinu

BEOGRAD, 21. januar – Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) održao je danas godišnju konferenciju za medije na kojoj je narodni poslanik i predsednik stranke Žika Gojković predstavio našu inicijativu da se, umesto vanrednih parlamentarnih izbora koji se najavljuju za proleće, raspišu izbori za Ustavotvornu skupštinu.

– Mi tražimo izbore za ustavotvornu skupštinu, jer je sada vreme kada se rešavaju sudbinska pitanja za naš narod i državu. Više nego ikada, potrebna nam je sabornost i sloga. To možemo postići jedino vraćanjem državnog uređenja iz doba u kom je Srbija bila najjača, nizala pobedu za pobedom i bila poštovana u celom svetu. Ustavotvorna skupština bi imala mandat od naroda da reši ne samo pitanje Кosova i Metohije, nego i pitanje oblika vladavine, odnosno obnove kraljevine ili zadržavanja statusa republike, rekao je Žika Gojković. On je poručio da POКS poziva predsednika Srbije i premijerku da razmotre ovaj predlog, jer bi sve stranke u kampanji za Ustavotvornu skupštinu morale da izlože konkretan program o gorućim pitanjima, a one koje odnesu pobedu imale bi pun mandat da sprovedu program i ideje za koje se većina građana izjasni glasanjem na izborima.

Vratiti u Srbiju Кrmčiju Svetog Save

Predsednik POКS novinare je upoznao i sa predlogom koji ćemo uputiti Vladi Srbije da se iz Hrvatske u Srbiju vrati Кrmčija Svetog Save. Reč je o najstarijem sačuvanom prepisu Nomokanona našeg velikog sveca i prosvetitelja. Ustaše su ukrale rukopis tokom Drugog svetskog rata, a danas se čuva u Vatikanu. Poslali smo molbu Patrijarhu srpskom Gospodinu Irineju da blagoslovi ovu inicijativu, koju pokrećemo baš uoči Svetog Save, u godini u kojoj Srpska pravoslavna Crkva proslavlja 800 godina od samostalnosti. Ovaj sveti dokument je osnov crkvenog i građanskog prava, kao i veliko duhovno nasleđe za sve nas.

Božidar Pavlović predsednik GO POКS Beograd

Danas je u prostorijama POКS predstavljen i novi predsednik Gradskog odbora naše stranke u Beogradu, Božidar Pavlović.

Pavlović je rođen 1980. godine u Beogradu, gde živi i radi. Završio je Pravoslavni Bogoslovski fakultet. Osim toga, na Fakultetu političkih nauka završio je Specijalističke akademske međunarodne studije, a pohađao je i Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnoh poslova. Govori engleski, a poznaje i ruski i grčki jezik.

(Visited 66 times, 1 visits today)

You might be interested in