Počeli radovi na drugoj fazi uređenja Platoa Milana Mladenovića

SlikaVest, Beograd,  30. marta – Uređenje nove pjacete počelo je na uglu Dečanske i Nušićeve ulice kao nastavak uređenja platoa Milana Mladenovića ispred Doma omladine.

Prema rečima gradskog urbaniste Milutina Folića, na ovom prostoru građani će dobiti novo kameno popločanje, drveće, klupe, česmu i rasvetu.

“Ovo je nastavak realizacije strategije Grada Beograda u kojoj je postavljena nova hijerarhija u saobraćaju koja pešacima, biciklistima i javnom gradskom prevozu daje prioritet u odnosu na automobile”, istakao je Folić.

On je dodao da će tokom ove godine grad dobiti nekoliko desetina novih uređenih pjaceta čime se značajno podiže nivo kvaliteta svakodnevnog života.

Druga faza rekonstrukcije prolaza između Nušićeve i Makedonske ulice, tj. nastavak radova koji su završeni na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine pa sve do Makedonske ulice trajaće do kraja maja, potvrdio je gradski menadžer Goran za RTS.

On je rekao da će danas Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objaviti tender za rekonstrukciju Nušićeve ulice, od Dečanske do Terazija, koja se izvodi na osnovu projekta „Tri trga”. Taj deo će biti popločan, biće posađena stabla i nova rasveta. To će biti pešačka zona i moći će da prolaze samo interventna i dostavna vozila. Vrednost projekta je 57 miliona dinara, a ponude se dostavljaju do kraja aprila.

(Visited 81 times, 1 visits today)

You might be interested in