Otvorena izložba “Ekspo – Rusija – Srbija 2018”

SlikaVest, Beograd, 14. marta – Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas, na otvaranju privredne izložbe “Ekspo Rusija Srbija 2018” i Beogradskog poslovnog foruma, da je cilj ovakvih skupova jačanje trgovinskih veza i strateškog partnerstva sa Rusijom. Popović i zamenik ministra ekonomskog razvoja Rusije Aleksej Gruzdjev otvorili su danas u Beogradu privrednu izložbu porukom da je dobra ekonomsko-trgovinska saradnja plod dobrih odnosa na višem nivou Srbije i Rusije.

Popović  je istakao značaj pete po redu – jubilarne privredne izložbe, koja je mesto gde se spajaju biznisi, i dodao da je ono čemu dve zemlje teže spoj malog i srednjeg biznisa.

„Novi pravac u odnosima dveju zemalja biće saradnja u inovacijama i tehnologijama, koja će se razvijati i između naših fakulteta, univerziteta, startap firmi“, rekao je Popović i podsetio na to da između Srbije i Rusije ne postoji carinski režim, te da više od 90 odsto naših proizvoda može da se izvozi u Rusiju bez carina.

Gruzdjev je poručio da je ono što povezuje dve zemlje strateško partnerstvo i prijateljstvo koje traje godinama.

On je trgovinsko-ekonomsku saradnju Srbije i Rusije ocenio kao izuzetno značajnu, i dodao da je upravo iz tog razloga važno da se organizuju događaji kao što je peta privredna izložba, koji će stvoriti uslove da se privrednici bolje upoznaju i sagledaju uslove i mogućnosti daljeg poslovanja.

Na otvaranju foruma, koji se od 14. do 16. marta održava u hotelu „Metropol palas”, prisustvovao je i gradski većnik Dragomir Petronijević.

On je istakao da Grad Beograd na ovogodišnjem forumu učestvuje sa mladim IT firmama, s ciljem da se povežu sa IT kompanijama iz Ruske Federacije.

Na petoj izložbi biće predstavljene više različitih grana industrije.

(Visited 84 times, 1 visits today)

You might be interested in