Nova zdravstvena stanica za 14.000 pacijenata u Malom Mokrom Lugu

SlikaVest: Beograd, 12. juna – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas novu zdravstvenu stanicu u Malom Mokrom Lugu i izjavio da će za mesec i po dana, kada stanica bude počela sa radom, 14.000 pacijenata tog naselja moći ovde da se leči.

„U sledećih mesec, mesec i po dana u zdravstvenoj stanici Mali Mokri Lug stiže oprema i biće zaposleno 20 ljudi čime će ova ambulanta biti zvanično otvorena“, rekao je Mali.

Kako je istakao, građani ovog dela Zvezdare od idućeg meseca više neće morati da pešače kilometrima ili da putuju autobusom do mesta gde mogu da obave lekarski pregled, već će to moći da obave u svom komšiluku.

„Primarna zdravstvena zaštita mora biti na pravi način dostupna svim građanima našeg grada bez obzira gde žive i to je deo naše strategije, da kvalitet života izjednačimo u bilo kom delu Beograda“, poručio je gradonačelnik.

On je podsetio da su prošle godine otvorene ambulante u Naselju Stepa Stepanović i Jajncima, i najavio da će za mesec-dva biti gotov veliki Dom zdravlja u Rakovici na koji su građani čekali decenijama.

„Ono što nas čeka ove i naredne godine jeste da završimo projekte i rešimo pravno-imovinske probleme kako bismo krenuli da gradimo još jedno krilo Doma zdravlja u Obrenovcu, da gradimo Dom zdravlja u Borči i ambulantu u Ugrinovcima“, najavio je Mali.

Prema njegovim rečima, u poslednje dve godine nabavljeno je više vozila za domove zdravlja i ambulante nego u prethodnih 14 godina i dodao da je prošle godine kupljeno 12 vozila za domove zdravlja i 10 za hitne pomoći.

„Rebalansom budžeta, koji nas očekuje krajem meseca, izdvojićemo još 18 miliona dinara za 10 vozila hitne pomoći“, ukazao je Mali.

V.D. direktor Doma zdravlja Zvezdara prim. dr Drgana Trifunović Belanović je poručila da će u zdravstvenoj stanici Mali Mokri Lug biti zastupljena opšta medicina, dečja preventivna stomatologija i stomatologija za odrasle.

„Stanovnici ovog dela Zvezdare dobili su na čast i na ugled da se leče primereno i adekvatno, ali i da dobiju uslugu kao u centralnom objektu Doma zdravlja Zvezdara“, naglasila je Trifunović Belanović.

Kako je navela, ovaj objekat obezbeđen je rampama i liftovima za invalide, tako da će i pacijenti sa posebnim potrebama biti adekvatno tretirani.

Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović je izjavio da je na Opštini, na čijem je on čelu, da u narednom periodu pronađe nove lokacije za ovakve zdravstvene stanice, a da postojeće objekte uredi kako bi sugrađani imali pravu zdravstvenu zaštitu.

Sinisa Mali obisao zdravstvenu stanicu
gradonačelnik Beograda Siniša Mali u obilasku nove zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu

Foto: Beoinfo

(Visited 972 times, 1 visits today)

You might be interested in