Najavljen sajam “Dani Svrljiga u Beogradu“

SlikaVest, Beograd, 22. februara –  Opština Svrljig će sutra u beogradskom hotelu „Slavija“ prezentovati sve svoje turističke i privredne kapacitete na drugom po redu sajmu “Dani Svrljiga u Beogradu“.

Na manifestaciji će se predstaviti više od 100 izlagača iz poljoprivredno-prehrambene, tekstilne i mašinske industrije, zadrugarstva i domaćih radinosti – oblasti po kojima je poznata ova opština na jugoistoku Srbije, najavio je na današnjoj pres konferenciji u Privrednoj komori Srbije (PKS) narodni poslanik Milija Miletić.

“Cilj manifestacije “Drugi Sajam poljoprivrede i privrede – Dani Svrljiga u Beogradu”  jeste da podrži razvoj malih opština i jugoistoka Srbije. Na sajmu će biti mnogo kvalitetnih proizvoda iz našega kraja, od ukusne hrane, preko tekstilnih proizvoda i narodne radinosti, do proizvoda mašinske industrije”, rekao je  Miletić.
On je pozvao sve Beograđane i ostale građane Srbije da sutra posete drugi sajam “Dani Svrljiga u Beogradu“ i detaljnije se uzpouznaju sa turističkim i privrednim kapacitetetima, kao i drugim zanimljivostima koje  nudi ova opština.
Miroslav Marković, pomoćnik predsednika opštine Svrljig, podsetio je na uspeh prošlogodišnjeg Sajma, ističući da su izlagači uspostavili značajne kontakte i saradnju, ne samo sa partnerima iz Srbije, već i iz regiona. Marković je rekao da je opština Svrljig otvorena za nove investitore i da ima dosta mogućnosti za nova ulaganja.
Aleksandar Kemiveš, savetnik predsednika PKS, rekao je da PKS podržava lokalne samouprave i malu privredu da se promovišu na ovakim manifestacijama i povezuju sa potencijalnim partnerima i investitorima.
Uoči Sajma, u PKS biće održana i panel diskusija o planovima i narednim koracima u oblasti poljoprivrede, privrede i turizma u Svrljigu tokom predstojećeg perioda.
(Visited 145 times, 1 visits today)

You might be interested in