Na Zlatiboru počela izgradnja najduže panoramske gondole na svetu

SlikaVest, Zlatibor, 21. septembra – Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, nalivanjem prvog betona na Torniku na Zlatiboru, simbolično je započeo izgradnju najduže panoramske gondole na svetu “Gold gondole Zlatibor”.

Projekat zlatiborske gondole je po mnogo čemu jedinstven. Naša zlatiborska gondola, osim što će biti najduža na svetu, biće jedinstvena i po tome, što je jedina građena od kraja ka početku, budući da je vlada izdala građevinsku dozvolu samo za petu, poslednju fazu gradnje, a ne i za prve četiri. Ali opstrukcija vlasti nas neće zaustaviti u ovom poslu koji vodi u budućnost i opštinu Čajetina i celu Srbiju. Istrajaćemo u nameri da Zlatibor stane u red svetskih turističkih centara i ostvari svoj dugoročni cilj – million turista na Zlatiboru i deset miliona noćenja godišnje”, rekao je Stamatović.

On je objasnio da je opština podnela državnim institucijama zahteve i prateću dokumentaciju za izdavanje neophodnih dozvola i za ostale faze izgradnje i izrazio nadu da neće biti dalje opstrukcije državnih organa kao i da spor oko dela zemljišta preko kojeg se gradi žičara neće biti kočnica.

Direktorka JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić najavila je da bi, ukoliko država bude na vreme izdala neophodne dozvole, radovi na gondoli mogli da budu zavrđeni sredinom 2018. godine. Božanić je precizirala da bi panoramska žičara mogla da poveze prve turiste već u junu iduće godine.

(Visited 94 times, 1 visits today)

You might be interested in