Na zahtev građana produžena linija 522

SlikaVest, Beograd, 11. decembra – Na zahtev građana Železnika od danas je produžena linija javnog prevoza 522, a tim povodom gradski menadžer Goran Vesić u razgovoru s njima istakao da je to dobar primer kako se rešava problem po problem i kako saradnja sa Gradom Beogradom donosi odlične rezultate.

„Do pre dve godine ovde nije bilo ulice, a potom je prvo asfaltirana Ulica Petra Drapšina, da bi usledio i dolazak javnog prevoza na zahtev građana. Danas je, prvi put, produžena linija 522 prošla ovom ulicom. U Avalskoj ulici započeto je asfaltiranje trotoara koje će biti uređeno sve do spoja sa Ulicom Petra Drapšina. Iz godine u godinu rešavamo jedan po jedan problem građana kako bi smo na kraju uspeli da uradimo ono što je dobro za njih. Prvo je asfaltirano 3,5 km jednosmerne ulice kako bi autobus mogao da prođe. Uređenjem trotoara u centru Železnika želimo da omogućimo građanima normalno funkcionisanje kakvo je karakteristično za bilo koju urbanu celinu“, rekao je Vesić, koji se zajedno sa građanima provozao novom linijom.

On je dodao da je Grad Beograd ove godine, preko preduzeća JKP „Beograd-put”,  u uređenje ulica na području opštine Čukarica uložio 97 miliona dinara, dok je u poslednje tri i po godine taj iznos za tu opštinu veći od 470 miliona dinara.

„Time smo pokazali da želimo ravnomeran razvoj svih delova Beograda. Stanovnici ovog dela grada imaju i druge probleme, poput kanalizacije, ali ukoliko nastavimo zajednički rad sa opštinom, problema će biti još manje. Vrednost radova na asfaltiranju trotoara u centru Železnika iznosi četiri miliona dinara, a nakon što bude završeno prvih 400 metara, uslediće druga faza u kojoj će biti asfaltirano još kilometar ka spajanju sa Ulicom Petra Drapšina“, rekao je Vesić.

On je podsetio da su u Železniku urađena dva parka, mesna zajednica i igralište za decu.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić ponovio je da je na inicijativu građana Železnika trasa linije 522 od danas produžena za jednu stanicu.

„Uz to, rade se trotoari u Avalskoj i Ulici Stevana Filipovića jer je naš osnovni cilj da unapredimo kvalitet života u svim delovima naše opštine. Imamo odličnu saradnju sa gradom, ali i sa sekretarijatima za javni prevoz i saobraćaj“, naveo je Kolarić.

(Visited 42 times, 1 visits today)

You might be interested in