Lakše do besplatnih avio karata

Jedan od najvećih nagradnih programa za česte i lojalne putnike u avio-saobraćaju Flying Blue, od 1 aprila znatno je unapređen i pojednostavljen.

Nakon ankete sprovedene među članovima, vlasnik programa, kompanija, Air France-KLM odlučila je da uvede niz promena kako bi se pojednostavio sistem nagrađivanja i omogućilo još više povlastica.

Ono najvažnije ipak nije promenjeno, nagradne milje  u Flying Blue programu, pored putnika Air France-KLM-a stiču i putnici brojnih partnerskih avio-kompanija TAROM, Kenya Airways, Aircalin i drugih članica Sky Team alijanse.

Najveća novina koja je stupila na snagu 1. aprila jeste način na koji se stiču nagradne milje. Od sada njihov iznos zavisi od cene koja je plaćena za avio-kartu. Za svaki evro potrošen na plaćanje avio-karata, ali i na dodatne usluge avio-kompanija Air France, KLM, Joon i HOP! korisnici programa dobiće 4, 6, 7 ili 8 milja, u zavisnosti od toga da li imaju Ivory, Silver, Gold ili Platinum status.

Ostale avio-kompanije uključene u program zadržavaju dosadašnji način obračunavanja nagradnih milja na osnovu distance.

Milje neće imati rok trajanja, već ostaju na računu dokle god korisnik programa bar jednom u dve godine leti nekom od avio-kompanija uključenom u program.

Novo je i to što će plaćanje nagradnim miljama od 1. juna 2018. moći da se kombinuje i sa plaćanjem novcem.

To znači da će putnici moći do 25 odsto vrednosti karte da plate novcem. Pored toga, članovi progama će od 1. juna 2018. moći da pomoću milja rezervišu bilo koje sedište u avionu, plate A la Carte menu, unaprede klasu ili doplate za dodatni prtljag.

 

(Visited 61 times, 1 visits today)

You might be interested in