OTVOREN MONA PLAZA NAJNOVIJA INVESTICIJA POSLOVNE NIKŠIĆANKE NADE DELIĆ MOMIROVIĆ I NJENE PORODICE

U Beogradu je, u Solunskoj ulici na Dorćolu, otvoren hotel “Mona Plaza” koji je kruna u tri decenije dugom poslovanju bra;nog para Nade i  Đorđa Momirovića i  njihovih sinova Tomislava i Uroša koji su preuzeli rukovodstvo menadžentom i u hotelijerstvu i u modnoj industriji. Nada Momirović rođena Delić je jedna od najuspešnijih Nikšićanki i uopšte poslovnih žena Srbije. Hotel  Mona Plaza je izgrađen po najsavremenijim svetskim tehnološkim rešenjima u hotelijerstvu. U novi hotel kompanije Mona hotel menadžment uloženo je 30 miliona evra, a posao je dobilo 150 ljudi. Ovaj objekat sa četiri zvezdice  sagrađen je na prostoru od oko 20.000 kvadrata i  u ponudi ima 170 smeštajnih jedinica, ali i salu kapaciteta 1.000 osoba, gastro bar, spa i fitnes centar i parking. Ovaj hotel je najveći kongresni centar u starom delu Beograda. Mona Plazaje  ušuškana u zgradama starog Dorćola je omaž kulturno-istorijskom nasleđu, jer je napravljen na mestu prve jugoslovenske fabrike čokolade, trgovca Koste Šonde. Zato će budući gosti, kako poručuje menadžment Mone, moći da uživaju u ukusu origanalne Olga torte i drugim desertima iz Šonda poslastičarnice. Svečanom otvaranju je prisustvovalo više od 300 zvanica, među njima i predsednik države Aleksandar Vučić. On je rekao u govoru da su vlasnici “Mone”, porodica Momirović, simbol uspeha Srbije i da je spas zemlje u privatnoj inicijativi. On je naveo da “Mona”, koja zapošljava 800 ljudi u Srbiji i regionu, nije tražila nikakvu pomoć od države za svoje investicije i otvaranje novih radnih mesta.

-Mona je shvatila da za biznis ne smeju da postoje granice, rekao je Vučić i dodao da je Srbiji potreban privatni sektor jači i snažniji, a država će da čuva stabilan dinar i stabilnost javnih finansija. Po rečima Vučića, od 2012. godine u Srbije je otvoreno 66 novih hotela, a broj turista u Beogradu je u januaru za 24 odsto veći nego u istom mesecu prošle godine, a među njima najveći rast broja kineskih turista – za 140 odsto, a posle njih turista iz Rumunije i Turske. Direktor “Mona hotela” Tomislav Momirović je rekao da je privrednicima u Srbiji potrebna ekonomska i politička stabilnost zemlje i regiona.

-Mi smo mala zemlja, povezana s regionom, i svaka nestabilnost utiče ne samo na turizam i dolazak stranih gostiju, već i na celu privredu, rekao je Momirović novinarima na otvaranju svog hotela “Mona plaza” u centru Beograda. Ocenio je da razvoj Srbije uveliko zavisi od turizma koji je prošle godine imao rast od 15 odsto.

-Srbija je po bezviznom režimu jedna od najotvorenijih evropskih zemalja, ocenio je još Momirović. Pohvalio je rezultate poslednjih godina u ekonomiji i javnim finansijama Srbije i istakao da je važno da se privredni rast nastavi.

 Izgradnja najnovijeg „Moninog“ hotela je počela u novembru 2017. godine. “Mona” je 2011. započela investicije u turizam kada je osnovala ćerku kompaniju “Mona Hotel Management” u čijem su vlasništvu hoteli “Mona Zlatibor” na Zlatiboru, “Javor” u Kušićima, “Argo” u Beogradu, kao i apartmani u Budvi.

(Visited 186 times, 1 visits today)

You might be interested in