Gradonačelnik Beograda odgovaraće svakog utorka na pitanja sugrađana

SlikaVest, Beograd, 28. novembra – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali odgovaraće svakog utorka na pitanja Beograđana koja budu postavljana posredstvom i-mejl adrese Beograd@rts.rs, najavljeno je danas u „Beogradskoj hronici”. On je na RTS-a, tu ideju ocenio kao sjajnu i rado je prihvatio, zato što je, kako je naveo, komunikacija s građanima veoma važna.

“Proteklih godina pokazali smo da su stvari koje radimo u glavnom gradu shodne dogovoru s građanima. Slušamo njihove sugestije i komentare. Naredne nedelje krenućemo u kampanju i uključićemo sugrađane i sve beogradske opštine u odlučivanje šta bi želeli da se uradi u njihovom komšiluku. Tako ćemo naredne godine za tu svrhu izdvojiti 200 miliona dinara iz gradskog budžeta, a opštine će izdvajati 10 miliona dinara. Projekti koji budu dobili najviše glasova, biće realizovani“, najavio je Mali.

Gradonačelnik se osvrnuo i na to da će u Beogradu biti realizovana dva velika infrastrukturna projekta, vredna 450 miliona evra, a reč je o projektu prerade i odlaganja otpadnih voda iz centralnog gradskog područja i izgradnji toplodalekovoda Obrenovac – Novi Beograd. Za te projekte su juče u Budimpešti potpisani sporazum i ugovor sa kineskim partnerima, a ako se na to doda i projekat za preradu komunalnog otpada i sređivanje deponije u Vinči od 300 miliona evra, ukupne investicije u zdraviji život u Beogradu iznosiće 750 miliona evra, naveo je Mali.

„Obećali smo da će svako domaćinstvo u Beogradu imati priključak na kanalizaciju i vodovod i deo ovih projekata znači upravo ispunjenje tog obećanja.  Pored toga, prioritet je i da svaki deo grada ima vrtić, asfaltiran put, ambulantu, školu, a to ne bi bilo moguće da javne finansije nisu stabilne“, zaključio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

(Visited 49 times, 1 visits today)

You might be interested in