Glo – inovativni uređaj za zagrevanje duvana stigao u Srbiju

Glo, inovativan uređaj kompanije British American Tobacco (BAT)  koji zagreva, a ne sagoreva duvan, stigao je u Srbiju i izazvao je veliku pažnju na tržištu u prvim nedeljama. glo je proizvod koji pruža iskustvo slično cigaretama, ali bez sagorevanja i sa potencijalno manjim stepenom štetnosti u poređenju sa cigaretama.

Na zvaničnom predstavljanju ovog proizvoda u Srbiji, dr Kris Proktor, izvršni direktor za nauku BAT- a, objasnio je naučni aspekt i inovativnost glo-a. Nauka i inovacije su ključne za ispunjenje BAT-ove ambicije da pruži što većem broju pušača proizvode sa potencijalno smanjenim rizikom, poput, glo-a.

„glo je rezultat godina inovacije, posvećenosti i naučnih studija. Danas smo ponosni što možemo potrošačima da ponudimo potencijalno manje rizične alternative cigaretama. Prioritet nam je bilo testiranje određenih štetnih materija u dimu cigareta, i od onih koje smo testirali u isparenjima iz glo-a uočili smo značajno smanjenje. Iako je potrebno još dugoročnog istraživanja, rezultati koje do sada imamo vezano za glo sugerišu nam da zaista postoji potencijal za smanjenje štetnosti u poređenju sa cigaretama“, izjavio je dr Proktor prilikom predstavljanja glo-a.

Uređaj je dizajniran u Velikoj Britaniji, a na njegovom razvoju koji je trajao četiri godine, radilo je više od 100 stručnjaka širom pet kontinenata: inženjera, dizajnera, stručnjaka za duvan i toksikologa.

“Srbija je dobila priliku da bude među prvim državama u regionu u kojima predstavljamo glo. Jako sam ponosan što sada možemo da ponudimo ovu, potencijalno manje rizičnu alternativu cigaretama našim konzumentima. Predstavljanje glo-a u Srbiji, takođe, znači dodatne investicije koje ćemo usmeriti u razvoj našeg poslovanja, u naše potrošače i zaposlene“, izjavio je Sotiris Kosturos, generalni direktor kompanije British American Tobacco za Srbiju i Crnu Goru.

Na predstavljanju glo-a, Antal Bekefi generalni direktor BAT Adria regije, koja obuhvata i tržište Srbije, izjavio je da je BAT trenutno jedna od najvećih kompanija na svetu kada je reč o proizvodima nove generacije.

“Lansiranje uređaja nove generacije deo je nastojanja BAT-a da postane lider u transformaciji globalnog duvanskog biznisa u cilju razvijanja proizvoda smanjenog rizika. Značajno ulažemo u razvoj i istraživanje – od 2012. godine BAT je uložio preko 2,5 milijarde dolara u razvoj proizvoda nove generacije”, ističe Bekefi.

Ključna prednost glo-a je lakoća upotrebe, jer je reč o jedinstvenom uređaju kojim se upravlja na jedan klik, a jedno punjenje baterije omogućava 30 uzastopnih korišćenja.

Ovaj inovativni uređaj zagreva duvan na temperaturi od 240°C, proizvodeći paru koja sadrži oko 90-95 odsto manje određenih toksičnih materija u odnosu na dim klasične cigarete*. Takođe, ne stvara dim i pepeo**. Izostanak dima značajno smanjuje količinu neprijatnog mirisa na koži, kosi i odeći korisnika, kao i u zatvorenim prostorima u kojima se uređaj koristi.

glo se konzumira tako što se u aparat ubaci neo™ sticks– specijalni duvan koji dolazi u širokom asortimanu aroma kako bi se zadovoljili različiti ukusi potrošača. U Srbiji, neo™ stikovi su dostupni u tri arome – Navy Blue, Green i Citrine.

„Ovaj proizvod karakteriše vrhunski dizajn i jednostavnost korišćenja. Nakon stavljanja stikova u aparat samo jedan klik aktivira mehanizam za zagrevanje i potrebno je 40 sekundi da bi uređaj dostigao radnu temperaturu. Kada je potpuno osvetljen, glo je spreman za upotrebu. Napredna elektronika kontinuirano nadzire i kontroliše temperaturu i onemogućava pregrevanje. U poređenju sa drugim uređajima nove generacije, dovoljno je samo jedno punjenje da bi se aparat koristio čak 30 puta”, izjavio je Džon Brejdi, direktor marketinga BAT Adria regije.

Potrošači uređaj i stikove mogu da kupe na više od 1.300 lokacija širom Beograda.

(Visited 134 times, 1 visits today)

You might be interested in