Donacija Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije

SlikaVest, Beograd, 9. marta – Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević posetio je Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije i tom prilikom u društvu v.d. sekretara za zaštitu životne sredine Ivane Vilotijević uručio donaciju u vidu knjiga za biblioteku fakulteta.

Donaciju je obezbedio Sekretarijat za zaštitu životne sredine, koji ove godine obeležava 28 godina rada. Osim ove ustanove, knjige će dobiti i Geodetska tehnička škola Beograd, kao i PU „Pionir”.

Nikodijević je u razgovoru sa studentima i profesorima ukazao na veliku važnost dobre saradnje lokalne samouprave i obrazovnih institucija.

„Nama u Gradu Beogradu je izuzetno važno da što veći broj obrazovnih ustanova bude u kontaktu sa gradom, da budemo povezani i sarađujemo na različitim projektima. Sve to ima naravno za cilj unapređenje kvaliteta života u Beogradu, ali i omogućavanje mladim ljudima da steknu nova znanja, razviju kreativnost, a da im potom omogućimo da stečeno znanje iskoriste na dobrobit čitavog društva,“ istakao je prvi čovek Skupštine grada.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da na Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije postoji Razvojni centar, gde se studenti bave novim tehnologijama koje će, kako je rekao,  u godinama koje dolaze biti sve više tražene.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd će i u budućnosti nastojati da podrži i tesno sarađuje sa svim obrazovnim ustanovama na teritoriji grada.

Profesor Miodrag Brzaković, koji je i predsednik Saveta fakulteta, zahvalio je predsedniku Skupštine grada i Sekretarijatu za zaštitu životne sredine na značajnoj donaciji.

„Ovo je svojevrsni podsticaj i priznanje našem fakultetu da usmerimo mlade ljude koji se ovde školuju ka sticanju novih znanja iz oblasti zaštite životne sredine. Želimo da ojačamo veze našeg fakulteta sa gradom i privredom, jer želimo da naši studenti nakon završenog fakulteta postanu aktivni činioci društva i daju svoj doprinos kada je o zaštiti životne sredine reč“, rekao je Brzaković.

(Visited 61 times, 1 visits today)

You might be interested in