Dačić se sastao sa šefom diplomatije Tadžikistana

Prvi potpredsenik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo se tokom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sa ministrom inostranih poslova Republike Tadžikistan Sirodžidinom Aslovom.

Ministri Dačić i Aslov istakli su važnost redovnih susreta i nastavka daljeg unapređenja bilateralne saradnje između dve prijateljske države. Sagovornici su ukazali na veliki potencijal koji postoji za razvoj bilateralnih ekonomskih odnosa, za šta je neophodno utvrditi zajedničke imenitelje od obostranog interesa.

Fotografije: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Tokom razgovora potvrđena je spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga i izraženo je posebno zadovoljstvo povodom predstojeće posete ministra inostranih poslova Tadžikistana Srbiji.

Istaknut je interes da se imenuju počasni konzuli u Srbiji i Tadžikistanu koji bi radili na daljem zbližavanju dve zemlje.

Na sastanku su razmenjena mišljenja i o najvažnijim procesima na multilateralnom polju i dogovoreni naredni koraci u cilju uspešnog razvoja saradnje na principima poštovanja i međusobne podrške na međunarodom planu.

(Visited 28 times, 1 visits today)

You might be interested in