British American Tobacco predstavlja glo – inovativni proizvod za zagrevanje duvana u Srbiji!

Inovativan uređaj kompanije British American Tobacco (BAT) koji zagreva, a ne sagoreva duvan, stigao je u Srbiju. Nakon Japana, Švajcarske, Južne Koreje, Kanade, Italije, Rumunije i Rusije, naša zemlja je prva u regionu čiji potrošači će moći od danas da konzumiraju glo, proizvod koji donosi iskustvo uživanja u duvanu slično cigaretama uz emitovanje znatno manje štetnih sastojaka. Ovaj inovativni proizvod zagreva duvan na temperaturi od 240°C, proizvodeći 90-95% manje određenih toksina u odnosu na dim konvencionalnih cigareta. On ne stvara dim i pepeo.

Ključna prednost je jednostavnost i lakoća upotrebe, jer je reč o jedinstvenom uređaju kojim se upravlja na jedan klik, a jedno punjenje baterije omogućava 30 uzastopnih korišćenja. Sa druge strane, nedostatak dima značajno smanjuje količinu neprijatnog mirisa kože, kose, odeće korisnika kao i zatvorenih prostora u kojima se proizvod koristi.

Proizvod je dizajniran u Velikoj Britaniji, a na njegovom razvoju je radilo više od 100 stručnjaka širom pet kontinenata: inženjera, dizajnera, stručnjaka za duvan i toksikologa. Razvojni period je trajao četiri godine.

“U trenucima kada duvanska industrija doživljava velike promene koje će rezultirati transformacijom proizvoda i čitavog biznisa, veoma je važno da je upravo Srbija među prvim nosiocima promena od kojih će korist imati svi – njeni potrošači, društvo i industrija. Raduje nas i to što na naše tržište dolazi nov proizvod baš u godini kada obeležavamo 15 godina poslovanja u Srbiji. Nastavljamo da investiramo u Srbiju, a u proteklom periodu angažovali smo 100 novih ljudi koji će postati deo globalnog tima za uvođenje proizvoda najnovije generacije”, kaže Sotiris Kostouros, generalni direktor kompanije British American Tobacco za Srbiju i Crnu Goru.

(Visited 175 times, 1 visits today)

You might be interested in