„Bibli“ pomogao ženama žrtvama nasilja

Centar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava i vrednosti „OKO“ iz Mladenovca, uz finansijsku podršku kompanije „Bibli“, realizuje projekat „Ekonomsko osnaživanje žena kroz izradu platnenih torbi“. Cilj projekta je angažovanje žena sa iskustvom nasilja, promocija alternative plastičnim kesama upotrebom platnenih torbi, važnost očuvanja životne sredine i njenog unapređenja.

Kompanija “Bibli” i Centar “OKO” prepoznali su značaj ekonomskog osnaživanja žena koje se smatra preduslovom za početak života bez nasilja, jer je njihova ekonomska zavisnost jedan od najčešćih razloga za ostanak u nasilnim vezama. Već dva meseca koliko traje projekat „Bibli“ omogućava ugroženim ženama da kroz ovaj vid angažovanja steknu i materijanu sigurnost. Predstavljanje projekta široj populaciji, u prisustvu donatora i predstavnika gradske opštine Mladenovac, biće održano u subotu, 19. januara 2019. godine.  Tom prilikom će na mladenovačkoj zelenoj pijaci biti postavljeni štandovi kada će se građanima deliti platnene torbe.

Kompanija „Bibli“  pozicionirala se u Srbiji za kratko vreme svojim proizvodom, domaćim čvarcima i domaćom svinjskom mašću, koji su kao srpski brend  poneli i Mišelinove zvezdice za ukus i kvalitet na prestižnom međunarodnom takmičenju u Briselu. Vlasnik i direktor  kompanije Gregor Guberinić, koji je ovom akcijom podrške ženama žrtvama nasilja pokazao i značaj društvene odgovornosti, s brendom koji je sam „kreirao“ ponoeo je i titulu „srpskog kralja čvaraka“.

(Visited 75 times, 1 visits today)

You might be interested in