Beogradski maraton se pridružuje nacionalnoj kampanji „Rak je izlečiv”

SlikaVest, Beograd, 21. marta – Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović najavio je danas na pres konferenciji u Starom dvoru da će 31. Beogradski maraton biti održan 21. aprila, pod sloganom „Aktiviraj se”, kao i da se ove godine pridružio nacionalnoj kampanji „Rak je izlečiv”.

On je istakao da Grad Beograd u potpunosti podržava tu kampanju, kako bi se kao društvo izborili protiv te velike pošasti. Kada je reč o samoj trci, Mladenović je dodao da se i ove godine očekuje rekordan broj učesnika, posebno stranih takmičara.

„Upravo su iz tog razloga Grad Beograd i preduzeće „Beogradski maraton” tokom 2017. godine promovisali našu najmasovniju manifestaciju na sportskim sajmovima u Njujorku, Čikagu, Atini, Ljubljani i Kini, a koji se organizuju uz maratone u navedinim gradovima i zemljama“, podsetio je zamenik gradonačelnika.

Direktor „Beogradskog maratona” Dejan Nikolić istakao je da se ovogodišnji slogan pre svega odnosi na nacionalnu kampanju – da se ljudi aktiviraju u borbi protiv raka.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović istakao je da je Grad Beograd primer dobre prakse u realizaciji ovako velikih kampanja kakva je „Rak je izlečiv”, dok je preduzeće „Beogradski maraton” prihvatanjem inicijative dalo novi impuls u njenoj promociji i realizaciji.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Radan Džodić ukazao je da ovako široku kampanju u borbi protiv raka čeka čitav radni vek, uz podsećanje da je ta bolest izlečiva ako se na vreme prepozna.

(Visited 56 times, 1 visits today)

You might be interested in